EgeVejetaryenler Didim Festivali’nde buluştu

Vejetaryenler Didim Festivali’nde buluştu

01.05.2017 - 01:55 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk vegan festivali olan VegFest ile farkındalık yaratıldı, doğal ortamda yetişen ürünlerin doğal tarzda pişirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı

Vejetaryenler Didim Festivali’nde buluştu

Didim’de ilk kez düzenlenen Türkiye’nin ilk vegan festivali VegFest, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği (TVD) ve Didim Belediyesi işbirliğinde ilki düzenlenen vegan festivali VegFest’e, Didim Kaymakamı İskender Yöndem, CHP’li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ın yanı sıra Aydın ve değişik illerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Farkındalık yaratıldı

Türkiye Vegan ve Vejetaryenler Derneği (TVD) Başkanı Ebru Arıman, Didim halkının festivale ilgisinden memnun kaldıklarını ifade etti. Bu festivali İstanbul’da yapmaya karar verdiklerini, ancak Didim Belediyesi’nden gelen teklif üzerine Didim’i seçtiklerini anlatan Arıman, “Vegan festivali Avrupa ve ABD’de yıllardır yapılıyor. Buradaki amacımız farkındalık yaratmak. İşin sağlık boyutu ise ayrı bir durumdur” dedi. Festivalde çocukları unutmadıklarını anlatan Arıman, “Çocukları hayvanlarla daha yakından iletişim kurabilecekleri konuma getirmeye çalışıyoruz” dedi. Sergilenen yeşillik ve doğal ürünler vatandaşların ilgisini çekti.