EgeUzman gözüyle

Uzman gözüyle

27.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lezzet durağı

Uzman gözüyle





Akşam saatleri, Alsancak'ta yürüyorum. Mart'ın son günleri artık İzmir'e bahar geldi. Kaan Erçakır'la Cafe - Restoran Trio'da buluşacağız. Vitrinler ışıl ışıl baharlık ve yazlık kıyafetlerle dolu. Kendimi vitrinlerden koparıp Victoria Pastanesi'nin karşısındaki Trio'ya ulaşıyorum. İşletmeci, Canan Blümel geliyor yanıma. Kaan Bey gelene kadar Canan Hanım'la başlıyoruz sohbete. Ama sözünün eri Kaan Bey, şarabımızı yudumlarken kapıda görünüyor. Mönüyü Canan Hanım'a bırakıyoruz. Öncelikle bize yeni lezzetlerinden olan, Kabaklı mozzerella, peynirli özel Susurluk köy ekmekli Crostini'yi sunuyor. Tam bir diyet yemeği, oldukça hafif. Avakadolu yengeç salatası da sosuyla nefis ve farklı bir lezzet. Başlıyoruz sohbete:

1967 İzmir doğumluyum. Atatürk Lisesi'nden sonra Ege Eczacılık Fakültesi'ni bitirdim ve orada asistan olarak kaldım. Sunduğum projemle İtalya'daki bir üniversiteden 2 yıllık bir burs kazandım. Türkiye'ye döndükten sonra işimi kurmaya karar verdim. Kısa dönem sigortacılık yaptıktan sonra cep telefonlarının yeni satılmaya başlandığı dönemde, iletişime ilgi duydum. Kapı kapı gezerek, insanları ikna ederek cep telefonu sattım. Bir baktık ki şirket kurmuş ve 95 - 97 yıllarında GSM pazarının yüzde 35'ni ele geçirmişiz.
Şimdi İzmir'in değişik yerlerindeki mağazalarımızla hizmete devam ediyoruz.


Biz, iletişimle ilgili derin kuyu kazıyoruz. Bilgisayar-telekomünikasyon medya. İzmir'de ilk kez ücretsiz dağıtılan Kent, Tribün gazetesini ve Diva dergisini çıkardık. Çok da başarılı olduk. (Isırgan otlu köfte, Trio bonfile ve bademli kremalı tavuk; hepsinden tadıyoruz.)


Yemek pişirmek tam bir maceradır. Çöpe atma riskini göze almalısınız. Gerçi hiçbir zaman çöpe attığım yemek olmadı ama. Şu var ki yemek yaparken risk almayan yeni lezzetlere ulaşamaz. Çok gezdim. Çölü de Kutbu da gördüm. Ancak, Güneydoğu'nun et yemekleri ile Ege'nin sebze yemeklerini hiçbir şeye değişmem.


Profesyonel olarak wind - sörfçüyüm. Kaptanlık ehliyetim var ve yelken sporuyla uğraşıyorum. Motorsikletle gezmeyi seviyorum. ESİAD ve Gaziemir Rotary Kulübü üyesiyim. (İşte tatlı ve kahve zamanı: Çikolatalı sufle, oldukça hafif bir çilekli tart, kup rouge için söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum. Mutlaka tatmalısınız)


"Düşüncelerine dikkat et, sözcüklerin olur. Sözcüklerine dikkat et, davranışların olur. Davranışlarına dikkat et, karakterin olur. Karakterine dikkat et, kaderin olur."

Spora başlamalı
Kaan Erçakır, yemek yapmayı da yemeği de seviyor. Yoğun iş temposuna karşın fast - food'tan uzak duruyor, ama öğün atlamıyor. Takdire değer. Güne iyi bir kahvaltıyla başlıyor ve ara öğünleri de ihmal etmiyor. Özellikle ikindide, şirket çalışanlarıyla meyve yiyor. Aktif sporu yoğun iş temposu nedeniyle bırakması, dinamik yapıdaki biri için olumsuzluk olarak görünüyor. En kısa zamanda sabahları uygulayabileceği esneme egzersizleriyle spora başlamasını öneriyorum.

Cafe Restoran Trio
8 yıl önce 3 arkadaşıyla yediklerimizi gördüklerimizi eşle dostla paylaşalım diye, şaka gibi başladıkları restoran işinde Canan Hanım, yalnız kalmış. Ama 3 mekan sahibi olmuş. Alsancak Cafe Restoran Trio, Alaçatı Trio ve Fransız kültürün içindeki Küçük Kulüp. Öğlenleri değişen mönüsü var. Müşterilerini monotonluktan kurtarmak için haftalık mönü sunuyor. Tel: (0232) 422 37 03

Trio bonfile: 17 milyon lira
Isırgan otlu köfte : 11 milyon lira
Sezar salatası: 8.5 milyon lira
Avakadolu yengeç salatası: 9.5 milyon lira
Çilekli tart: 4 milyon lira
Çikolatalı sufle: 8 milyon lira




EGE


Yarın seçim var...
Lezzet kaşifi
Aydınlık yarınlar için oy kullanalım
Yarın ruhunuzu satacak mısınız?
Seçim değil, hızlandırılmış bir film seyrettik
Yerel seçimler-2