Ege‘Üretim ve ihracat sıkıntıyı giderir’

‘Üretim ve ihracat sıkıntıyı giderir’

12.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) düzenlediği Üretim ve İhracatın Finansmanı konulu toplantıda konuşan Önceki Dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yıllar içinde bu yılın ihracatta büyük önem kazandığını söyledi.

‘Üretim ve ihracat sıkıntıyı giderir’

Torbalı Ticaret Odası’nın (TTO) düzenlediği Üretim ve İhracatın Finansmanı konulu toplantıda konuşan Önceki Dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yıllar içinde bu yılın ihracatta büyük önem kazandığını söyledi. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, oda olarak sanayiye ve ekonomiye yön veren isimleri ilçeye getirip toplantılar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

İhracatçılara destek

Meclis Başkanı Erkan Aksoy, Torbalı Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülesin Boyacıoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Yıldırım, Eximbank’ın önümüzdeki yıllarda dünyada ihracatçısına ve ihracatçısının alıcısına en fazla desteği sağlayan kuruluş olmayı hedeflediğini vurguladı. Kurdaki dalgalanmalara dikkat çeken Olgun, “Firmalarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Türkiye’nin bu darboğazdan çıkması ve yaşadığımız ekonomik sıkıntıları aşmanın en önemli iki yolu var. Üretim ve ihracat ekonomisine geçilmeli” diye konuştu.

Yazarlar