31.08.2017 - 04:59 | Son Güncellenme:
MANİSA DHA
Kurban Bayramı’na kısa süre kala Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Odası Başkanı Mehmet Akgül, bayramın vazgeçilmezi tatlılar konusunda tüketiciyi uyardı. Tatlıların yapımına başlandığını belirten Akgül, halkın nerede ve kim tarafından üretildiği belli olmayan ‘merdiven altı’ ürünlere itibar etmemesi gerektiğini söyledi. Oda Başkanı Akgül, kayıt dışı üretilen tatlıların kilosunun piyasada 10-20 lira arasında satıldığını hatırlatırken, “Cevizin kilosunun 50-60, şekerin 3-4 lira olduğu zamanda tatlının 10 liraya nasıl satılabildiğini anlayamıyoruz. Vatandaşlarımız merdiven altında üretilen baklava ve çeşitli tatlılara kanması, ucuz diye bayramı kendilerine zehir etmesin” diye konuştu.
‘Kaçak getirildi’
Özellikle şeker yerine kullanılan glikozla pişirilen tatlılarda boğazda yanmalar ve tatlılarında birkaç gün içinde şekerlenme olduğunu belirten Akgül, “Kimi zamanda bu tür tatlılar insan sağlığını olumsuz etkileyebilir” dedi.
Manisa’da 10 yıldır tatlı işletmeciliği yapan esnaflardan Yusuf Yılmaz, kent dışından gelen bazı firma ve işletmelerin kalitesiz ve kaçak tatlılar getirdiğini öne sürüp, bu durumun da Manisa piyasasını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Kaçak getirilen tatlıların Manisa’da yapılıyormuş gibi gösterildiğini ve öyle satıldığını belirten Yılmaz, vatandaşların tanıdığı ve iyi bildiği esnaflardan alışveriş yapması gerektiğini dile getirdi.