07.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:
TUNAY YAZICI Çivril DHA
Denizli Çivril’in Çatlar Mahallesi’nde dünyaya gelen, 40 yıl önce İstanbul’a giderek Kameroğlu Kuyumculuk A.Ş’yi kuran, 13 ülkeye altın ve pırlanta ihraç eden 72 yaşındaki Kadir Kameroğlu, doğup büyüdüğü toprakları unutmadı. Eğitime verdiği destek nedeniyle ‘Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ sahibi olan Kameroğlu, 1986’da işini çocuklarına devrettiğinden beri Çivril’de yaşıyor.
Onun gelişiyle adeta ilçenin kaderi de değişti. Kadir Kameroğlu İlköğretim Okulu, Nevişet Kameroğlu İlköğretim Okulu, Kadir Kameroğlu Kız Meslek Lisesi ve Rasime Kameroğlu İlköğretim Okulu’nun yanı sıra sağlık ocağı ve cami de yaptıran hayırsever işadamı, Çivril Endüstri Meslek Lisesi, Çivril Huzurevi, Çivril Devlet Hastanesi ve diyaliz merkeziyle Irgıllı İlköğretim Okulu’nun yapımları için de milyonlarca YTL’lik destekte bulundu.
Her yıl 200 öğrenciye burs
İstanbul’da yaşarken kurduğu Çivrilliler Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı (ÇEVAK) aracılığıyla her yıl 200 öğrenciye karşılıksız burs veren Kameroğlu, son olarak 500 bin YTL harcayarak, Rasime Kameroğlu Anaokulu’nu inşa ettirdi. Tüm bunlar için toplamda 20 milyon YTL’ye yakın para harcayan Kameroğlu’nun, annesi Rasime Kameroğlu adına yaptırdığı 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun açılış kurdelesini, Vali Yavuz Erkmen kesti. Vali Erkmen, “Eğitim bir toplumun geleceğine yön ve şekil verir. Çivril’de 7’nci okulu yaptıran hayırsever Kadir Kameroğlu’nu yürekten kutluyorum” dedi.
Genellikle bisikletle dolaşan, mütevazı yaşamıyla dikkat çeken Kameroğlu, babası Ali Kameroğlu adına da bir anaokulu yaptıracağını müjdeledi. Kameroğlu, “Bayram törenlerinde, yaptırdığım okulların öğrencilerini resmi geçitte arka arkaya geçerken görmek, benim için en büyük mutluluk. İnşallah çok daha iyi yerlere gelecekler. Ömrüm olduğu sürece memleketime okul yaptıracağım. Çünkü Türkiye’nin geleceği okumaktan geçiyor” diye konuştu.