EgeSinsi hastalık tehlike saçıyor

Sinsi hastalık tehlike saçıyor

07.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Sinsi hastalık tehlike saçıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Barbaros Çetin, Lyme hastalığının SMA’yı taklit ettiğini savundu, “Hamilelik öncesi test yaptırmayı ihmal etmeyin. Anneden bebeğe geçebiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Biyolog Barbaros Çetin, yıllardır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda bebeklerde ölüme yol açan SMA’nın Lyme tarafından taklit edildiğini ileri sürdü. Almanya’da SMA tanısı konmuş çocuklar ve annelerinde Lyme testleri yapan Prof. Dr. Çetin, hastalığa neden olan Borrelia Burgdorferi bakterisinin SMA’yı taklit ettiği hipotezini kanıtladı.

Sinsi hastalık tehlike saçıyor

Çalışmaları Dünya Sağlık Örgütü tarafından da dikkatle takip edilen Çetin, dünyada ilk defa ortaya atılan yeni bulguları 8-9 Haziran’da Madrid’de düzenlenecek 2019 Uluslararası 9. Avrupa Lyme Hastalığı Toplantısı’nda sunacak. Davet edildiği konferansta tanısı ile ilgili bir sunum yapacak olan Çetin, “Benim Ultra Super Spiroket adını verdiğim ve Lyme’a neden olan Borrelia Burgdorferi bakterisinin dünyada başka hiçbir canlıya benzememesi nedeni ile uzaydan gelen farklı bir canlı olduğunu ciddi şekilde düşünüyorum. Bilim dünyası yıllardır bu bakteriyi keneler vasıtasıyla bulaştığını düşünüyordu. Ama son 10 yıldır yapılan bilimsel çalışmalarla bütün kan emen canlılardan geçtiği ispatlandı. Bunun yanı sıra kan ve organ nakliyle, cinsel yolla ve anneden fetüse geçtiği de tespit edildi. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü bunu salgın olarak kabul etti” dedi. Acil eylam planı çağrısında bulunan Prof. Dr. Çetin şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Test yaptırın’

“Çocuklarımızın dünyaya SMA, DMD, Otizm, Down Sendrom ve diğer nörodejeneratif hastalıklar tanısıyla gelmelerini istemiyorsak, hamilelik öncesi mutlaka geçerli bir Lyme testi yaptırmamız hayati önemdedir. Ülkemizde şu ana kadar SMA tanısı almış çocuklarımıza ve ailelerine, acilen Lyme taraması yapılmalıdır. Günümüzde 365’den fazla hastalığı taklit ettiği ispatlanmış olan Lyme hastalığı ile ilgili, Sağlık Bakanlığı bir an önce ‘Lyme Hastalığı İle Mücadele Eylem Planını’ hayata geçirmelidir.” Çetin, bu çalışmaların ışığında SMA ile ilgili yapılan yanlış tedavilerin ve israfın önüne geçileceğini de ifade etti.