EgeSıcağa dikkat!

Sıcağa dikkat!

22.06.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güneş çarpması can yakıyor. Sıcaklarda sebze ve meyve ağırlıklı beslenilmeli, 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalı

Sıcağa dikkat

Didem Seymen İSTANBUL  - Ülkemiz genelinde seyreden yüksek sıcaklıklar özellikle de tansiyon, astım hastaları, yaşlı ve hamileleri tehdit eder ölçülere ulaştı. Aşırı sıcaklarda dikkat edilmesi gerekenler için uyarılarda bulunan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Ufkun Yıldırım, özellikle solunum yolu ve tansiyon hastalarının çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sıcaklarda sağlıklı beslenilmeli, sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme takip edilmeli ve 11.00-15.00 arasında dışarıda, güneş altında kesinlikle kalınmamalı diyen Dr. Yıldırım güneş çarpmasına dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Yüksek sıcaklarda uzun süre dışarıda ve güneşe maruz kalmak güneş çarpmasına neden olabilir.  

Günde 3 litre su tiketilmeli  

Sıcaktan korunmak için kullanılan soğutma cihazlarının da farklı sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Dr. Yıldırım "Terleme ve soluk verme ile kendisini fazla ısıdan kurtarır. Terleme ve soluk almanın tam olarak gerçekleşemediği durumlarda sıcak bitkinliği ve güneş çarpması da kaçınılmaz hale gelir. Sodyum ve klor kaybı ile birlikte güneş çarpması belirtileri de görülmeye başlar. Sıcaktan korunmak için kullanılan cihazların direk karşısında oturmak, temizliğini yaptırmamak ve üzerimize vuracak şekilde konumlandırmak da farklı sağlık sorunlarına yol açabilir. Günlük su alım miktarının 3 litrenin altında olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.