Ege‘Pazar payını artırmayı hedefliyoruz’

‘Pazar payını artırmayı hedefliyoruz’

12.10.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Güzel Enerji’nin iştiraki M Oil, 2023’te başlayan iş birliğiyle küresel premium madeni yağ markası Valvoline ile İzmir tesislerinde üretime başladı. Genel Müdür Mahmut Çil, “Valvoline’in geniş ürün yelpazesini Türkiye pazarına sunduk” diyerek, Valvoline’in 25 farklı ürününü üretmeye başladıklarını açıkladı.

‘Pazar payını artırmayı hedefliyoruz’

Üretimin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve çevre bölgelere de ulaşacağını belirten Çil, “Aliağa Or­ganize Sanayi Bölgesi’nde 2026 yı­lının başında üretime başlamayı hedeflediğimiz yeni fabrikamız ile üretim kapasitemizi 60 bin tonun üzerine çıkartacağız. Hatta 2 var­diya çalıştığımızda bu kapasiteyi 100 bin tona ulaştırmayı hedefli­yoruz. 50 bin metrekare açık alan­da 35 bin metrekare kapalı alanda üretimi yapacağımız fabrikamız üretimde yeni nesli temsil edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

OYAK Enerji Sektörü Grup Başkanı Yüksel Yılmaz ise, “Yenilenebilir enerji alanında da yatırımlara yöneldik. Tesisin kuruluşu devam ediyor” diyerek, güneş paneli üretimi tesisleriyle ilgili çalışmalara dikkat çekti. M Oil, son yıllarda pazar ortalamasının üzerinde büyüme gösterirken, Çil, “2024’ün ilk dokuz ayında da büyümemiz devam ediyor” ifadelerini kullandı ve ihracat gücünü artırma hedeflerinin altını çizdi.