EgeOyun yazılımıyla heyecan vereceğiz

Oyun yazılımıyla heyecan vereceğiz

25.01.2018 - 00:58 | Son Güncellenme:

Dokuz Eylül Üniversitesi, Netmarble Türkiye’yle ‘Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası’ protokolü imzaladı. Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik: “Bilişim sektörünün kılcal damarlarını genişletecek projeleri, yeni iş modelleriyle geliştirmeye gayret ediyoruz. Mobil oyun yazılımı konusunda heyecan verici bir başlangıç yapacağız” dedi

Oyun yazılımıyla heyecan vereceğiz

İzmir’de, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Netmarble Türkiye arasında ‘Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası’ protokolü imzalandı. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitede düzenlenen protokol imza töreninde, geleneksel sektörlerin yanı sıra yeni iş alanlarının ekosisteme dahil olmasıyla katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıktığını söyledi.
Dijital oyun sektörünün de son yıllarda gücünü ciddi ölçüde hissettirdiğini belirten Çelik, “Küresel oyun endüstrisi pazarının 2015-2019 yıllarında yaklaşık 118 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması öngörülüyor. Birçok ülkenin gayri safi milli hasılasına denk gelmeye başlayan bu rakamlar, uluslararası ölçekte hizmet üreten büyük firmaları ülkelerle yarışabilecek hale getirmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Üniversite olarak dijital oyun pazarının ciddi bir istihdam ve katma değer sağlayacağına inandıklarını dile getiren Çelik, “Bilişim sektörünün kılcal damarlarını genişletecek projeleri yeni iş modelleriyle geliştirmeye gayret ediyoruz” ifadesini kullandı. Çelik, Endüstri 4.0’a dayalı iş modellerini desteklediklerini, üniversite markasıyla dijital dünyaya imza atmak istediklerini, sadece yazılım ya da donanımla değil, bilişim sektörünün her noktasında yer almayı hedeflediklerini aktardı.
Dijital oyun sektöründe, mobil uygulamalardan konsol oyunlarına kadar geniş bir alanda çalışma yapmayı planladıklarını söyleyen Çelik, “Bugün burada imzalayacağımız bu protokolle mobil oyun yazılımı konusunda yepyeni ve heyecan verici bir başlangıç yapacağız. Üniversitemiz, dijital oyun alanında hem kuluçka merkezi hem de Ar-Ge çalışmalarına destek olacak bir iş ortağı olarak hareket edecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘1 milyar dolar ihracat’

Netmarble Türkiye Genel Müdürü Barış Özistek de “Türkiye’nin 2023 bilişim ihracat hedefi 1 milyar dolar. Oyun, desteklenmesi gereken 4 ana sektörden biri. Tek başına Türkiye’nin 2023 bilişim ihracatı hedefini tutturabilir. İyi bir oyunu 1-1,5 senede geliştirip dünyayla buluşturup tek başına 1 milyar dolar ihracat yapabilirsiniz” diye konuştu.

Yazarlar