EgeOrgan bağışlanırsa yaşama tutunacaklar

Organ bağışlanırsa yaşama tutunacaklar

18.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kimi karaciğer, kimi böbrek, kimi kalp nakli olmayı bekliyor. Ancak organ bağışlanması gerekiyor.Hepsi de ikinci hayatın müjdecisi haberin gelmesi için sabırsızlanıyor, iyileşmenin hayalini kuruyor

Organ bağışlanırsa yaşama tutunacaklar

Dertler farklı, beklenti aynı
EGE Üniversitesi (EÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) hastaneleri, organları iflas edenlerin ikinci hayat kapısı... Türkiye’nin dörtbir yanından hastalar geliyor. Hepsinin de umudu aynı: Bağış organlarla iyileşmek, sağlıklı ayrılmak... Kritik operasyona bir an önce girmeleri gerekiyor, çünkü zaman aleyhlerine işliyor. Ancak bu hayat mücadelesinde her şey bağışa bağlı.

Tek dilekleri var, eskisi gibi olmak
HER güne, gelecek yaşam müjdesi ümidiyle başlayanlardan işte ikisi; Asuman Meriç ve Arif Sağlamer... İki çocuk annesi, 43 yaşındaki Meriç, bir yıldır akciğer nakli olmayı bekliyor, “Bir organ bir hayat kurtarıyor, duyarlı olunmalı” diyor. 17 yaşındaki lise öğrencisi Sağlamer de benzer konuşuyor: “Dört aydır kalp nakli sırasındayım. Tamamen iyileşmek en büyük hayalim.”

Onların ümitleri solmasın...
EÜ Organ Nakil Koordinatörü Op. Dr. Ata Bozoklar, ülke genelinde 45 bin kişinin bağış beklediğini, bu sayının giderek arttığını söylüyor. Bozoklar, her bağışın bir can demek olduğuna dikkat çekiyor. DEÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Koordinatörü Nükhet Çelik de şunları ifade ediyor: “Bir ümitle tedavi görüyorlar. Umutları solmasın, bağış yapılsın.”