18.03.2018 - 03:50 | Son Güncellenme:
Ekin Koleji ‘Erken Çocuk Sempozyumu’ etkinliğinin ikincisini Ataşehir Kampüsü’nde gerçekleştirdi. Geleneksel olarak her yıl yapılan etkinliğin amacı, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yapmak, İzmir’deki okul öncesi eğitimci ve yöneticilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlayan bir platform oluşturmak. Bu seneki platform için sektörlerinde uzman üç konuşmacı Ekin Koleji’nin konuğu oldu.
Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Dr. Serkan Karaismailoğlu ilk oturumda ‘Nöro Öğretmen’ isimli, cinsiyetler arasındaki beyin farklılıklarının neden olduğu ve günlük hayatımıza yansıyan değişik bakış açılarının altında yatan nedenleri esprili bir şekilde açıklayan bir sunum yaptı.
Yüz yüze tartışma fırsatı
Ardından ‘Bir Eğitim Modeli Olarak Orman Anaokulları’ konulu söyleşisiyle Orman Okulları kurucusu Murat Tonbul sahnedeydi. İlk oturumun son sunumu ise “Okul Öncesinde Kodlama Eğitimi Yapılabilir mi?” konusuyla sahnede bilgi ve deneyimlerini paylaşan bilgisayar mühendisi Gökçe Özdemir’di.
Sempozyumun ikinci yarısında katılımcı öğretmenler, müzik, beden, ritim ve hareket eğitimi, seramik, drama, dil-anlatım, fen bilimleri ve görsel sanatlar, eğitimde sistem düşüncesi ve oryantiring alanlarında yapılan atölye çalışmalarına yer aldı.
Katılımcılar, eğitime ilişkin konularda yüz yüze tartışma fırsatı bulabildiklerini, öğrendiklerini sınıflara taşıyacaklarını, yeni konu başlıklarıyla tanıştıklarını ve yeni dostluklar edindiklerini dile getirdi.
Öğretmenler atölye çalışmalarını sürdürürken Serkan Karaismailoğlu veliler için sunum yaptı. Hazırlamış olduğu sunumun ismi ‘Dört Bilinmeyenli Denklem / A.İ=L.E’ idi. Anne-baba-çocuk üçgeninde yaşananlar hakkında yerinde tespitlerde bulunan Serkan Karaismailoğlu’nun sunumuyla sempozyum son buldu.
Gösterilen yoğun ilgi için tüm okullara ve katılımcılara teşekkür eden Ekin Koleji Genel Müdürü Yasemin Reşitoğlu, gelecek yıllarda da bu tür sempozyumlarda buluşmayı diledi.