EgeÖğrencilerin yüzü gülüyor

Öğrencilerin yüzü gülüyor

14.09.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yeni eğitim-öğretim yılında her çocuğun okula beslenmesi ile gidebilmesi için harekete geçti ve gelir durumu düşük olan ailelere yönelik projelerini başlattı.

Öğrencilerin yüzü gülüyor

Bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından öğrencilerin evlerine kadar gidilerek kırtasiye malzemeleri ile beslenme desteği sağlanıyor. Belediyenin 444 40 10 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayan ya da Yakın Çözüm Merkezlerinden kayıt oluşturan aileler, öğrenim gören çocukları için kırtasiye ve beslenme desteği talep edebiliyorlar. Başkan Ahmet Akın, “İhtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz öğrencilerimize evlerine beslenme çantası bırakıyoruz. Neden evlerine? Çünkü sağ elin verdiğini sol el görmesin. Balıkesir’de ihtiyaç sahibi olup, gıda ile ilgili sıkıntı yaşayan bütün ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizin yanındayız, kapılarındayız. Onlara çok yakınız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ETİKETLERE DENETİM

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de tüketici haklarını korumak adına kırtasiye malzemesi ve okul alışverişlerinin yapıldığı; alışveriş merkezi, zincir market ve kırtasiyelerde fiyat etiketlerini denetlemeye devam ediyor. 6502 Sayılı “Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun” kapsamında Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan bölgelerde haksız fiyat artışının önüne geçmek amacıyla kırtasiye malzemeleri başta olmak üzere ürünlerin etiket fiyatlarının ödeme noktalarında da eşleşip eşleşmediği kontrol edildi. Denetimlerde; reyon fiyatıyla kasa fiyatı farklı çıkar ise kanun gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için gerekli işlemler uygulanıyor. Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BTT AŞ, Aylık Abonman Akıllı BALKART Uygulamasıyla öğrencilere daha uygun fiyatla daha çok biniş yapabilme imkânı sağlıyor. Öğrenciler, 3 tip olarak hazırlanan tarifelerden istediğini alarak 30 gün boyunca kullanabiliyor.