EgeNecdet Usta’dan hindi dolması

Necdet Usta’dan hindi dolması

31.12.2017 - 00:52 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ödüllü aşçılarından, Kaya Thermal Convention başaşçısı Necdet Polat, yılbaşı gecesi evlerinde yeni yılı karşılayacak olan 10 kişilik aile için hindi dolması tarifi hazırladı.

Necdet Usta’dan hindi dolması

Kestaneli hindi dolması için 6 kiloluk bütün hindi, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 orta boy soğan, 2 çorba kaşığı çamfıstığı, 2 çorba kaşığı kuşüzümu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın, 2 adet tane karanfil, 2 çay kaşığı tuz, 4 bardak pirinç, 1 adet maydanoz, 1 kg kestane, kuru kayısı, kuru incir ve ceviz gerekiyor.

Haberin Devamı

Yılbaşına layık

Necdet Polat, hindinin bir saat haşlandıktan sonra suyunun ayırılmasını, sonra fırına atılmasını önerdi. Ardından kavrulmuş kuru soğan, pirinç, baharat, kestane ve kuru meyve ekleyerek, demlenmesi için altını kısarak bekleyin, yapılan pilavla içini doldurun. Sıvıyağ, salça ve yoğurdu, tuzunu, biberini ekleyerek karıştırın. Hindinin üzerine sıvayın. Bir tepsi ile fırında 15 dakika demlendirin ve servis edin” dedi.