EgeMiró ile düşsel yolculuğa davet

Miró ile düşsel yolculuğa davet

28.09.2024 - 00:21 | Son Güncellenme:

Arkas Sanat Merkezi, yine bir ilke imza atıyor, Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miró sergisini İzmir’de ağırlıyor. Lucien Arkas, “Ülkemizde düzenlenen en kapsamlı Miró sergilerinden biri” dedi.

Miró ile düşsel yolculuğa davet

‘13 yılda 27’nci sergimiz’

Haberin Devamı

“Joan Miró: İmge, Metin, Gösterge”, Müjde Unustası direktörlüğünde, sanat tarihçisi ve akademisyen Robert Lubar Messeri küratörlüğünde Miró’nun 1924’ten 1981’e kadar ürettiği eserlere odaklanıyor. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “2011 yılından bu yana 13 yılda 27’nci sergimiz. Bu ülkemizde düzenlenen en kapsamlı Miro sergilerinden biri diyebiliriz. Herkesi bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Miró ile düşsel yolculuğa davet

Sobreteixims ve Yanık Tuvaller serileri gibi sanatçının daha önce Türkiye’de hiç sergilenmemiş eserlerinin de yer aldığı sergi 9 Şubat’a kadar açık kalacak.

‘İşbirliğiniz çok önemliydi’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Lucien Arkas bizim için bir lider. İlham verici bir insan olarak yaptıklarıyla hayranlığımızı kazanmaya devam ediyor” dedi. Porto Belediye Başkanı Rui Moreira ise, “Sanat adına attığınız adımlar bizler için çok önemli” diye konuştu. Serralves Müzesi Direktörü Philippe Vergne, “Koleksiyonun Türkiye’de yeni sanatseverlerle buluşması için iş birliğiniz ve desteğiniz çok önemliydi” mesajı verdi.