EgeMarmaris bu proje ile dünyaya açılacak

Marmaris bu proje ile dünyaya açılacak

20.07.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Önemli turizm yatırımlarından Marmaris’teki nitelikli ilk termal tesis özelliği taşıyan Kızılbük Thermal Wellness Resort kapılarını uzmanlara açtı. Dünyaca ünlü Termal Uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch; “Termal suya yılda bir kez girmeniz bile sağlığınız için faydalı olur” diyor

Marmaris bu proje ile dünyaya açılacak

Didem Seymen - Türkiye’nin termal kaynaklar bakımından adeta dünyanın merkezi konumunda olduğunu ifade eden Alman Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nden Prof. Dr. Karl Ludwig Resch, Kızılbük GYO’nun Marmaris’e ve Türkiye’ye 4 mevsim turizm anlayışını getirecek,  Türkiye’deki sağlık turizmine büyük etkisi olan şifalı kaynakların değerlendirilmesi adına önemli bir yatırıma imza attığını kaydetti. Uzun yıllar Saksonya SPA Derneği'nin başkanlığını üstlenen, bu süreçte sağlık turizmi ve SPA sektörünün Almanya'daki gelişimine liderlik eden Prof. Dr. Resch, elindeki potansiyeli değerlendirmesi halinde Türkiye’nin termal turizmde dünyada lider olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

4 ayda 849 milyon dolar

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2024 yılının ilk çeyreğinde 428 bin 072 yabancının sağlık hizmeti almak için Türkiye’ye geldiğini, bunlardan 849 milyon 663 bin dolar tutarında gelir elde edildiğini kaydeden Prof. Dr. Resch, son yıllarda Türkiye’nin sağlık turizminde gözle görülür bir büyüme yaşadığını kaydetti. Gerek başarılı operasyon oranı gerekse jeopolitik konumu ile dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişinin geniş bir yelpazede sağlık hizmeti almak için Türkiye’yi tercih ettiğini ifade eden Prof. Dr. Resch; Marmaris gibi, denizi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir bölgede alternatif tedavi yöntemleri sağlayan bir proje yapılmasını oldukça kıymetli bulduğunu söyleyerek; “Türkiye termal sularını değerlendirirse bu alanda dünyanın merkezi olur” dedi.

Haberin Devamı

Yıl boyunca termal sağlık

Bugüne kadar gördüğü en kapsamlı tesisi incelediğini belirten Prof. Dr. Resch; “Burası sadece denizin keyfini çıkartacağınız ve tatil yapacağınız bir yer değil, yıl boyunca gelip termal sudan faydalanabilirsiniz. Bu suyu yılda bir kere ziyaret etmeniz sağlığınız için iyi olacaktır. Tesis faaliyete geçtiğinde Almanların da ziyaret edeceğine hiç şüphem yok” dedi.

Marmaris bu proje ile dünyaya açılacak

“Sektörün kalkınması için 4 mevsim tatil anlayışı”

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yer alan termal sularda incelemeler yapması için Termal Uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch’i Marmaris’e davet ettiklerini söyleyen Kızılbük GYO Genel Müdürü Mahmut Sefa Çelik; “Dünyaca ünlü Termal Uzmanı Prof. Dr. Karl Ludwig Resch’i tesisimizde ağırladık. Kendisi tesisi gezdikten sonra gördüğü ;     

en kapsamlı tesisi incelediğini ve oldukça heyecanlandığını belirtti. Projemizin Türk termal su turizmi endüstrisinde yeni bir sayfa açacağını aktardı. Sağlık turizmi ve SPA sektörünün Almanya'daki gelişimine liderlik eden bir uzman tarafından tam not almak, bizim için büyük bir gurur” dedi.

Dört mevsim turizm için yatırımların arttırılmasının ülkemizin turizm geleceği açısından stratejik bir önem taşıdığını belirten Çelik, “Marmaris İçmeler’de, turizminden istihdama kadar pek çok alanda bölgeye değer katma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürdüğümüz projemizle, bölgede bir ilki gerçekleştirerek dört mevsim turizme teşvik etmeyi hedefliyoruz. Yıl boyu açık olacak tesiste, deniz kum ve güneşin yanı sıra, şifalı sular, thalasso terapiden Türk hamamı ve termal havuzlara kadar pek çok farklı olanak sunuyoruz” dedi.