EgeKültürpark Tenis Kulübü’nde Cumhuriyet Bayramı Balosu

Kültürpark Tenis Kulübü’nde Cumhuriyet Bayramı Balosu

26.10.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kültürpark Tenis Spor Kulübü, Cumhuriyet’in 101. yıldönümünü muhteşem bir balo ile kutlayarak geçmişine sahip çıktı. Geceye katılan davetliler, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu birlikte yaşadı.

Kültürpark Tenis Kulübü’nde Cumhuriyet Bayramı Balosu

1941 yılında kurulan ve İzmir’e tenis sporunda başarılı sporcular kazandıran Kültürpark Tenis Spor Kulübü, Cumhuriyet’in kuruluşunun 101. yıldönümünü muhteşem bir balo ile kutladı. Geceye İzmir Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Zafer Levent Yıldır,, Hırvatistan Fahri Konsolosu Candan Çorbacıoğlu, ve 300’e yakın seçkin davetli katıldı. Balo, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Kısa bir konuşma yapan Kültürpark Tenis Spor Kulübü Başkanı Av. Murat Şener, “Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlamak için Kültürpark Tenis Spor Kulübü ailesi olarak bir araya geldik.

Haberin Devamı

Kültürpark Tenis Kulübü’nde Cumhuriyet Bayramı Balosu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1932 yılında İzmir’de düzenlenen 1. İktisat Kongresi’nde ortaya koyduğu vizyon ile sadece bir fuar alanı değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası organizasyonların düzenlendiği spor ve kültür merkezi olarak planlanan bu alan, 1936 yılında kulübümüzün kurucularından merhum Behçet Uz tarafından İzmir’imize kazandırılmıştır. Kulübümüz, kendisine yüklenen misyon ile Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı sporcular yetiştirmekle birlikte Cumhuriyet değerlerine katkı sunan ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır” dedi.

Kültürpark Tenis Kulübü’nde Cumhuriyet Bayramı Balosu

‘Aynı ruhla hareket ediyoruz’

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk milletinin azim ve kararlılıkla, ortak bir ideal etrafında birleşerek elde ettiği büyük bir zaferin simgesi olduğunu vurgulayan Şener, “Cumhuriyet, bize sadece özgürlüğümüzü değil, aynı zamanda modern, aydınlık bir geleceğin kapılarını aralayan bir yol gösterici olmuştur. Hiçbir güç bizi Atatürk’ün açtığı aydınlıktan ve kurduğu laik, anayasal demokratik sistemden geri döndüremeyecektir. Bizler de burada, sporun birleştirici gücüyle, aynı ruh ve inançla hareket ediyoruz. Kültürpark Tenis Spor Kulübü ailesi olarak, bu büyük mirasın bir parçası ve Atatürk ilkelerinin daimi savunucuları olarak dayanışma ve dostluk içinde daha nice Cumhuriyet Bayramlarını birlikte kutlayacağız” ifadelerini kullandı. Gece, “Cumhuriyetimizin 101. Kuruluş Yıldönümü” pastasının kesilmesi ve İzmir Marşı’nın hep birlikte söylenmesiyle sona erdi.