Egeİzmir’den barış şarkıları yükseldi

İzmir’den barış şarkıları yükseldi

03.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konsere katılan Başkan Tunç Soyer, “Barışa her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” dedi

İzmir’den barış şarkıları yükseldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle konser düzenledi. ‘Barışa Ses Ol’ konserine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. Barış kavramına ekmek, su, nefes gibi ihtiyaç duyulduğunu, bunun yaşam kaynağı olduğunu söyledi, “Nasıl ki ekmeğin oluşabilmesi için toprak, yağmur ve tohum gerekiyorsa, barışı mayalamak için de sevgimizi, yetinmeyi ve birbirimize güven duygusunu serpip çoğaltmamız gerekiyor. Bu duygulardan biri dahi eksilse, işte o zaman savaşlar başlıyor” dedi.
Koro sahnedeydi
“Bugün barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaçımız var” diyen Soyer, barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu. Ataol Behramoğlu, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, İ. Hakkı Demircioğlu, Metin Coşkun, Gülcan Altan, Ufuk Karakoç, Gülay Ilgın R. Su, Muhlis Asan, Erdem Oral ve Ahura Ritm Topluluğu’nun yer aldığı Ruhi Su Dostlar Korosu, sahne aldı; sevilen eserlerini seslendirdi.