06.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
İZMİR DHA
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, EGE-KOOP Ankara Temsilcisi Faruk Demir ve Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ile birlikte Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bakan Yılmaz’a sunum yaptı. Projenin tamamıyla EGE-KOOP Proje Merkezi’nin ürünü olduğunu, açıklanır açıklanmaz da iş aleminden sivil toplum örgütlerine tüm kesimlerce sahiplenildiğini anlatan Aslan, “İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi” için hazırlanan dosya ve dökümanları da Bakan Yılmaz’a sundu.
Gerçekçi tercih olur
Ayrıca proje Ekonomi Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nın da görev alanı içinde. Yine de son kararı Sayın Başbakan’ın Başkanlığındaki Yüksek Planlama Kurulu verecek. Konu, olgunlaşma safhasında. Bağlayıcı bir beyanda bulunmak istemiyorum ancak İzmir’in potansiyeli, mevcut birikimi ‘Sağlık Serbest Bölgesi’ ilan edilmesi için yeterlidir. Maalesef bugüne kadar İzmirli işadamları ve siyasiler değişime uyum sağlayamamıştır. Oysa tercihleri gerçekçi bir şekilde yapmak gerekiyor” dedi.
Liselere müfettiş baskını
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, kendisinden önceki dönemde üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere “gerçek dışı” sağlık raporuna başvurmamaları için tanınan 25 günlük “genel izin” uygulamasını kaldırmasının yankılarını sürerken, 81 ile müfettiş gönderildi, raporlar mercek altına aldı. İzmir’e gelen Bakanlık Müfettişleri liselerin yanı sıra dersanelerde de “okul kaçakları” ile ilgili çalışma yaparken, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, “Dershaneye gitme bahanesiyle rapor alınması gibi konular inceleniyor” dedi.
İzmir’e gönderilen müfettişler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki eğitim denetmenleriyle birlikte liselerde inceleme başlattı. Liselerin son sınıflarında yaşanan yaprak dökümüne öğretmen idareci katkısı olup olmadığından, raporlu öğrencilerin evlerinde olması gerekirken dersanelerde tespit edilmesine kadar detaylı bir inceleme yapıldığını belirten bir eğitimci, “Bu durum yılların kanayan yarası. Son birkaç yıldır genel izin uygulamasıyla öğrenciler gerçek dışı rapor peşinde de koşmak zorunda kalmıyordu. Ancak Bakan Ömer Dinçer bu uygulamayı kaldırınca kriz yeniden hortladı” dedi.
Öğretmenler de izleniyor
Raporlu olduğu halde dershaneye giden öğrenciler belirlenirken, bu dönemde kaçak öğrenci kadar, resmi okul öğretmeni olup da dershanelerde çalışan öğretmenlerin de takipte olduğu öğrenildi. Bu incelemelerin sonunda birilerinin canı yanar mı, yakılır mı bilinmiyor ancak bir yandan göz korkutup bir yandan veri çalışması yapılıyor olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. n NESRİN COŞKUN DHA