Egeİkinci organ nakliyle üçüncü kez doğacak

İkinci organ nakliyle üçüncü kez doğacak

31.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kubilay Yıldırım’ın 9 yıl önce hayatını kaybeden bir turistten nakledilen kalbi de iflas etti. Şimdi ikinci kez organ bağışı bekliyor, tekrar yaşama tutunmak istiyor

İkinci organ nakliyle üçüncü kez doğacak

Ege Üniversitesi Hastanesi’nde organ nakli sırasında pek çok hasta var. Hepsi de kendilerine ikinci yaşam hediye edecek bağışın yapılmasını bekliyor. Her güne bu umutla başlanıyor. Ancak bir yandan da zaman hızla tükeniyor. İşte bu hastalardan biri de 30 yaşındaki Kubilay Yıldırım... O, bunları ikinci kez yaşıyor. İlk 1997’de rahatsızlandı. Kalp yetmezliği çektiği anlaşıldı.
Durumu hızla kötüleşti, ayakta durmakta bile güçlük çekti. İyileşmesi organ nakline bağlıydı. 1999’da Marmaris’te tatilde hayatını kaybeden bir turistin organları bağışlanınca yaşam umudu doğdu. Turistin kalbi ona nakledildi. Yıldırım, ayağa kalktı, üniversite eğitimini tamamladı. Bu arada kızı Merve dünyaya geldi. Her şey yolunda giderken kabus dolu günler geri geldi.

Her şey buna bağlı...
Geçen yıl tekrar rahatsızlandı. Yeni kalbinin de iflas ettiği ortaya çıktı. Ağustos ayından bu yana da tedavi görüyor. Organ nakliyle dünyaya üçüncü kez gözlerini açmak, yeni bir hayata başlamak istiyor. Yıldırım, “Her şey organ bağışına bağlı... Halkımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz. İyileşirsem ilk işim, Ankara’ya gidip orada okuyan kızımı görmek olacak” diye konuşuyor.