EgeHem dağıttı hem ekti

Hem dağıttı hem ekti

19.07.2022 - 00:47 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir’in üreticilere dağıttığı silajlık mısır tohumları, poşusunu takıp traktörün direksiyonuna geçen Başkan Zolan tarafından toprakla buluşturuldu.

Hem dağıttı hem ekti

Kırsal üretime büyük katkılar sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, Çivril, Çardak ve Bozkurt’taki 500 üreticiye daha verdiği silajlık mısır tohumları toprakla buluşmaya başladı. Bu kapsamda Çivril’in Ömerli Mahallesi’nde üretim yapan Göker Yılmaz’a ait tarlaya silajlık mısır tohumu ekildi. Ekim programına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, AK Parti Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ve Denizli Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar katıldı. Büyükşehir Başkanı Zolan, poşusunu taktıktan sonra silajlık mısır tohumlarını tohum ekme makinesine koydu. Zolan daha sonra traktörün direksiyonuna geçerek ilk tohumların ekimini yaptı.

Haberin Devamı

Bereket diledi

Profesyonel üreticileri aratmayan bir şekilde traktör kullanıp, tohum ekme makinesi ile ekim yapan Başkan Zolan, ürünün bereketli olmasını diledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte tarla sahibi Yılmaz, Başkan Zolan’a teşekkür etti.

Maliyet yükü azalacak

Silajlık mısırın, hayvancılıkta uzun süre dayanabilen kaba bir yem olduğunu belirten Zolan, “Üreticimize nitelikli silajlık mısır tohumu desteği verdik. Üreticimiz de inşallah ekimini yapacak ve maliyetlerinde rahatlama sağlayacaklar. İlk tohumlarımızı ektik. Çalışkan insanlarımızın gayreti ile de hasat edilecek” diye konuştu.

Toprağımızı koruyoruz

Toprağı korumak ve geleceğe aktarmak gerektiğini kaydeden Başkan Zolan, “Üretmemiz gerekiyor. Üreterek daha güçlü bir şehir ve daha güçlü bir ülke oluruz. Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda yaptığımız desteklerle bu güce katkı sağlıyoruz. Desteklerimiz hız kesmeden devam edecek” dedi.