EgeHastane karşısına hayvan pazarı kurulmasına tepki

Hastane karşısına hayvan pazarı kurulmasına tepki

05.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi karşısına her salı günü hayvan pazarı kurulması tepkiyle karşılandı.

Hastane karşısına hayvan pazarı kurulmasına tepki

Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Genç, hayvan pazarı nedeniyle hastanenin sinekten geçilmediğini öne sürdü, şöyle dedi:
“Hastaneye girerken hayvan pazarı nedeniyle en az 15-20 dakika zaman kaybediliyor. Burada acil vakalar için çıkış mümkün değil. Tamamen hijyenik olması gereken bir yerde gördüğüm manzara karşısında çok şaşırdım. İnsanlar ameliyattan çıktıklarında çok temiz ortamlarda yatmaları gerekiyor. Yetkililere söylüyorum, gelsinler, hastanenin içini gezsinler ve görsünler, servisler sinekten geçilmiyor. Burada yatan hastalar nasıl iyileşecek?”
Bir sağlık kurumunun yanında hayvan pazarı açılmasının hastalara yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu belirten Genç, yetkililerden, pazarın hastaneden uzak bir bölgeye taşınmasını istedi.
Belediye Başkan Vekili Hüseyin Eryüksel, yeni mezbahanın üstünde 10 dönümlük yerin hayvan pazarı olarak ayrıldığını kaydetti.