EgeEt tüketimi büyük risk oluşturuyor

Et tüketimi büyük risk oluşturuyor

31.08.2017 - 04:19 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’nı sağlıkla geçirmenin yolu, doğru beslenmekten geçiyor.

Et tüketimi büyük risk oluşturuyor

Kalp ve mide hastaları ile yaşlılar için büyük tehlike yaratan yanlış beslenme özellikle bayram dönemlerinde daha da büyük risk oluşturuyor. Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, kalp, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik hastalıklar ile mide rahatsızlığı olan kişilerin bayram boyunca yemek tüketimi konusunda daha hassas davranması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Etleri 24 saat bekletin’

Hayvanlardaki mikroorganizmaların, kesim yapıldıktan sonra 24 saat içinde öldüğünü belirten Uzel, şöyle devam etti: “Etler, kesimden sonra mümkün olduğunca 24 saat buzdolabında bekletilirse daha lezzetli ve yumuşak olur, kolay pişer ve daha kolay sindirilir” dedi.