EgeEski dostlar Alaçatı’da buluştu

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

21.09.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Sahnelerde hala fırtınalar estirmeye devam edecekken aniden sessiz sedasız bir kenara çekilerek Çeşme’de yaşamaya başlayan Lemi ile yakın arkadaşı Göztepe’nin efsane futbolcusu Halil Kiraz’ın kızı, İlgi Kiraz’a Alaçatı’da rastladım.

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

YUSUF ÇINAR - Ayvalık’ta yaşayan İlgi Kiraz, “Zeytin hasadından önce yakın dostum Lemi ile hasret gidermek için Alaçatı’ya geldim. Ayvalık’taki evimde zeytinyağı üretip, yurt dışına gönderiyorum, ülkemi tanıtıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

SEDİR KAHVALTI'YA ABD'DEN TEKLİF VAR

1978’den beri Çeşmelilerin damak tadına hitap eden Sedir Kahvaltı’nın sahibi, sezonun bitmesiyle dinlenmek ve enerji toplamak üzere ABD’ye gidecek. ABD’nin Colorado eyaletinin başkenti Denver’da yaşayan, matematik alanında yardımcı doçent olarak görev yapan kızı Menevşe Eryüzlü ile hasret giderecek olan Ahmet Eryüzlü, “Dostlarım Denver’da Sedir’i açmamı çok istiyorlar. Ama ben ülkemden, Çeşme’den ayrı kalamam” diyor.

'AİLEMİZİN PARÇASI ONLAR'

DJ Moris Misafir ile Metin Fotoğrafçılık’ın sahibi Serdar Şengönül İzmir cemiyet hayatının vazgeçilmezleridir. Serdar Şengönül dededen miras mesleğini sürdürürken, Moris Misafir de 30 yıldan beri hobi olarak DJ’lik yapıyor. Her mutlu günde onlar vardır. Para, kazanç onlar için ikinci planda gelir. İzmirli aileler onlar için, “Ailemizin bir parçası onlar, ikisini de çok seviyoruz” diyorlar.

Haberin Devamı

DENİZDEN MASAYA

Swissôtel Büyük Efes, İzmir 16-21 Eylül tarihleri arasında “Denizden Masaya” temasıyla misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi yaşattı. Aquarium Mezzes & Grill’in büyüleyici atmosferinde, şeflerin misafirler için özenle pişirdiği taptaze balık çeşitleri, zengin meze ve garnitürlerle bir araya geldi. Swissôtel Büyük Efes’in Baş Aşçısı Erkan Özdemir tarafından özel olarak hazırlanan bu menü, hafta boyunca her akşam saat 19:00 itibarıyla konukların beğenisine sunuldu ve büyük beğeni topladı.

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

'SİZE NAZAR DEĞDİ'

Çiçeği burnunda Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Orhan Belge ile Çeşme Kent Konseyi Başkanı Doktor Ahmet Güler’e resmi bir kutlamada rastladım. Belge, yelkenli teknesinin direğini takarken kaza geçiren ve bileğini kıran Ahmet Güler’e, “Başkanım geçmiş olsun, size nazar değdi” derken, Ahmet Güler de “Sağ olun, ben de sizi ÇEŞTOB başkanı olduğunuz için tebrik ederim. Çeşme turizmi için başarılı işlere imza atacağından çok eminim, şahsınızda yönetim kurulu üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

TORUN CANDIR

Bedri Artut uzun yıllar Yarımada’da ünlü içecek firmalarının bayiliğini yaptıktan sonra “artık yeter” diyerek emekliye ayrıldı. Şu sıralar 8 yaşındaki torunu Elisa Sevim ile gününü geçiriyor. Artut, “Torun ile gün geçirmek, onla oynamak, gezmek bana hayat iksiri gibi geliyor. Torun demek can demek, kan demek. Bütün arkadaşlarıma tavsiyem şu; çocuklarını evlendirsinler, torun sahibi olsunlar. 30 yaş daha gençleşmiş bulurlar kendilerini” diyerek arkadaşlarını torun sahibi olmaya davet etti.

Haberin Devamı

Eski dostlar Alaçatı’da buluştu

LOZAN'IN KRALİÇESİ BAHAR PELİT

Yarım asırlık lezzet, tat, misafirperverlik… Ayrıntı sadece damak tadında değil, bu işletmenin sahiplerinin köklü geçmişlerinde, bireylerinin Anadolu misafirperverliklerinde gizli. Dünyanın her tarafından gelerek Lozan Pastanesi’nin ürünlerinden tatmak isteyenleri, unutulmaz zarafetiyle Lozan Pastanesi’nin sahiplerinden Bahar Pelit karşılar. Ona “Lozan’ın Kraliçesi” diyorlar, haksız da değiller. Tam bir Türk misafirperverliği ile gelenleri karşılayan Pelit, bir yandan da işletmesinin tarihçesini, ürünlerini tanıtıyor