15.03.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, İzmir Fırıncılar Esnaf Odası’yla 1 Mart’ta imzaladığı protokolle, Halk Ekmek reçetesi doğrultusunda, aynı standartta, kaliteli ve sağlıklı ekmeği üretmeye başlayan ekmek fabrikaları, atıl kapasitelerini yeniden üretime kazandırdı. Fabrikalarda üretilen ekmekler, kent genelindeki 63 Halk Ekmek büfesinde satışa sunuldu. Çiğli’deki Halk Ekmek Fabrikası’nda günde 130 bin ekmek üreten Büyükşehir, arz kapasitesini 2 katına çıkardı.
‘İflas ederlerdi’
Grand Plaza Genel Müdürü Hasan İkat, 63 olan büfe sayısını kısa sürede 15-20 adet daha artırmak istediklerini kaydetti. Türkiye Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Genel Başkanı Birol Yılmaz da, “Bu protokol olmasaydı 300’e yakın esnaf iflas eder, işletme kapatırdı” dedi.