EgeDijital Kampüs’ü öğretmenler de sevdi

Dijital Kampüs’ü öğretmenler de sevdi

25.03.2021 - 00:01 | Son Güncellenme:

Kovid-19 sürecinde eğitim-öğretimi online olarak, hızlı bir biçimde sürdüren Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları öğretmenleri, çalışmalarını ve Dijital Kampüs’ü anlattı...

Dijital Kampüs’ü öğretmenler de sevdi

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni  Engin Alagaş: Derslerimizi daha çok teorik olarak işlediysek de online yarışmalarla ve konumuza özgü videolarla sürece zenginlik kattık. Okulumuzun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Deniz Bey’in başlattığı Dijital Kampüs projesiyle, uzaktan eğitimin yaygınlaştığı şu dönemde eğitimin somutlaşması için VR (sanal gerçeklik) gözlükleriyle öğrencilerin 360 derecelik bir sınıf ortamında, eğitimi 3 boyutlu bir şekilde almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Sadece müfredattaki konuları işlemedik, hareketsiz yaşamdan ötürü artan kiloların önüne geçmek istedik, fitness çalışmaları da yaptık.

Haberin Devamı

Beden Eğitimi Öğretmeni  Elif İlkim Keser: Genel olarak derslerimizi bireysel çalışmalara yönelik olarak yaptık. Harekete yönelik bir branş olduğu için bireysel çalışmalarımızı oyunlarla eğlenceli hale getirdik. Okulumuz online eğitimde de tüm desteği sağladı. Öğrencilerimizi sportif anlamda başarılı bireyler olarak yetiştirmek ve sporu hayatlarına entegre etmek, her koşulda her eğitim modelinde öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Müzik Öğretmeni Işıl Koçum: Müzik öğretmeni olarak online eğitimde de programımı tam olarak uyguladım. Hatta ritim ve enstrüman tanıtım çalışmalarında kızımın da desteğini alarak (DEÜ Müzik Öğretmenliği öğrencisi) zengin dersler yaptık. Müzik dersinde online eğitime destek olarak konser videolarının izlenmesi etkili oluyor. Öğrencilerin kendilerini bir konser salonunda gibi hissetmeleri ilgilerini artırıyor.

Haberin Devamı

Görsel Sanatlar Öğretmeni Derya Saran: VR gözlük, Görsel Sanatlar dersinde öğrencilerin hayal gücünü geliştirmeleri için sanal bir sergide dolaşmalarını sağlayabilir ya da bir sanal müzede. Yüz yüze veya uzaktan eğitim fark etmeksizin, çocukların tüm ihtiyaçlarını düşünerek derse adapte olmaları sağlandı.

Müzik Öğretmeni Ferdi Donat: Öğrenciye her şeyden önce gerçek bir sınıf ortamı sağlanıyor, aynı zamanda dış dünyadan soyutlanmış bir şekilde öğretmene adaptasyonu sağlanacak. 3 boyutlu desteklenmiş ara yüzler sayesinde gerçekliğe yakın bir eğitim almış olacak. Okulumuzda gerek yüz yüze, gerek uzaktan eğitimde farklı girişimler mevcut. Öncelikle okulumuz büyük bir alana sahip, geniş sahası, aktivite alanları mevcut, bu durum yüz yüze eğitimde daha bir verim sağlıyor.

Drama Öğretmeni İffet Bitgin: Uzaktan eğitimde drama dersleri oyun ve rol çalışmalarıyla başarılı olarak yapılabilmektedir. Yalnız bazı rol çalışmaları ve doğaçlamaları yaparken ses, beden dili ve özellikle jest, mimik kullanımlarında ekran başında zorluklar yaşanabilmektedir. Bazı oyunlarda el, kol ve mimikler yeterince görünmediği için derste verim alabilmek güçleşmektedir. Ayrıca ısınma çalışmalarında müzikle hareket etme çok sık kullanılmaktadır. Bilgisayar başında, öğretmenin yaptığı hareketler de çok net görünmediği için öğrencilerin hareketleri kısıtlanmaktadır. VR gözlük kullanımı, öğrencilerin drama derslerinde hem sosyal olarak etkileşimde olması hem de beden dilini rahat bir şekilde kullanabilmesi açısından faydalı olacaktır.