EgeÇevre temalı ilk su altı parkı Bodrum’da!

Çevre temalı ilk su altı parkı Bodrum’da!

19.10.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bodrum Su Altı Parkı’nın “Tirhandiller ve Batıklar” temalı ikinci etabı açıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi, su altında kurdele kesti

Çevre temalı ilk su altı parkı Bodrum’da

Bodrum Su Altı Parkı projesinin ilk etabı 2024 yılının haziran ayında “oksijen” temasıyla açılmış, projenin 2. etabı ise “Tirhandiller ve Batıklar” teması ile törenle açıldı. Törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi İsabelle Dumont ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri katıldı. Protokol deniz altına dalarak suyun altında kurdele kesti ve 2.etabın açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bu tür projeler aynı zamanda büyük barış projeleridir. Akdeniz bizim ortak kültürümüz, ortak mirasımızdır. Akdeniz’i korumamız gerekiyor. Burada yapılan projeyi çok kısa bir zaman sonra Fransa’da da gerçekleştirmek istiyoruz. Seneye Nice’de okyanus konferansı var orada bulunmak istiyoruz” dedi. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi İsabelle Dumont ise iklim krizlerine karşı uluslararası ortak varlıkların korunmasının önemini vurguladı. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, “Bodrum’un su altını sanatsal açıdan zenginleştirirken aynı zamanda ekosisteme de katkı sağlıyoruz” diye belirtti. Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu, “Asıl amacımız teknelerin posedion çayırlarına zarar vermesinin önüne geçmek” ifadesinde bulundu.