19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:
İZMİR AA
İzmir’in tescillenen tatlarından boyoz, farklı damakla hitap etmek amacıyla labne peynir, çikolata, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve incir gibi malzemelerle tatlandırılarak ABD ve Avrupa pazarında satılmaya başlandı. Smyrna Boyoz Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, hazırladıkları karamelli, Hindistan cevizli, bitter çikolatalı, Antep fıstıklı, çilekli-labneli, incirli, elma-tarçınlı, zahterli-labneli, frambuazlı-labneli ve misket limonlu boyozları tanıttı. Tunan, yeni lezzetleri Amerika’ya ve Avrupa’daki 6 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Hedeflerinin geleneksel bir tadı daha çok insana ulaştırmak olduğunu söyleyen Musa Turan şunları kaydetti:
‘İkinci adım Çin’
“Boyozda her ülkenin kendine has tadını yakalayarak dünyadaki metropol kentlerde var olmak istiyoruz. Hedefimiz önce Avrupa’da ve ABD’de büyümek, daha sonra Çin’e kadar gitmek.”