EgeBoyoz, yeni tatlarıyla dünya pazarına açıldı

Boyoz, yeni tatlarıyla dünya pazarına açıldı

19.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hindistan cevizi, labne peynir, çikolata, fıstık ve incirle tatlandırılan İzmir’in boyozu, ABD ve altı Avrupa ülkesinde satılmaya başlandı

Boyoz, yeni tatlarıyla dünya pazarına açıldı

İzmir’in tescillenen tatlarından boyoz, farklı damakla hitap etmek amacıyla labne peynir, çikolata, Hindistan cevizi, Antep fıstığı ve incir gibi malzemelerle tatlandırılarak ABD ve Avrupa pazarında satılmaya başlandı. Smyrna Boyoz Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, hazırladıkları karamelli, Hindistan cevizli, bitter çikolatalı, Antep fıstıklı, çilekli-labneli, incirli, elma-tarçınlı, zahterli-labneli, frambuazlı-labneli ve misket limonlu boyozları tanıttı. Tunan, yeni lezzetleri Amerika’ya ve Avrupa’daki 6 ülkeye ihraç ettiklerini belirtti. Hedeflerinin geleneksel bir tadı daha çok insana ulaştırmak olduğunu söyleyen Musa Turan şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘İkinci adım Çin’

“Boyozda her ülkenin kendine has tadını yakalayarak dünyadaki metropol kentlerde var olmak istiyoruz. Hedefimiz önce Avrupa’da ve ABD’de büyümek, daha sonra Çin’e kadar gitmek.”