EgeAyvalık’tan tüm Türkiye’ye

Ayvalık’tan tüm Türkiye’ye

14.12.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Coşkun Zeytincilik, Kazdağları’nın eşsiz oksijeniyle beslenen, bölgenin taşıdığı toprak yapısı ve iklim koşullarıyla desteklenen ürünleriyle sofraları lezzetlendiriyor.

Ayvalık’tan tüm Türkiye’ye

Selen Deniz - Marka Portresi / Girit esintileri taşıyan Coşkun Zeytincilik, Ayvalık’ın bereketli topraklarında yetiştirdiği zeytin ve zeytinyağlarını tüm Türkiye’ye ulaştırıyor. Marka Yöneticisi Mert Kocataş, kuruluş hikayelerini anlattı, sürekli yenilenen tesislerde üretilen ürünlerin en sağlıklı ve en doğalını müşterilerin sofralarına sunduklarını söyledi. Kocataş, zeytinyağında dikkat edilmesi gereken noktalara dikkat çekti.

Haberin Devamı

Girit’e, mübadele dönemine kadar dayanan bir hikayeniz olduğunu biliyorum. Bu hikayenizden bahseder misiniz?

Girit’e uzanan hikayemiz şöyle: Zeytinyağı üretimi ve ticareti bakımından tarihsel geçmiş verilerde Girit’ten bahsedilir ancak aslında farklı tarihçilere göre sadece Girit değil, Ege Bölgesi ön plana çıkıyor. Bu bölgelerden en önemlisi de dünyada kabul görmüş zeytinyağı kalitesiyle Ayvalık. Bizim ailemizin hikayesi de zeytinyağının tarihte yer bulduğu Girit’ten mübadele ile 1922’de zeytinyağının başkentti Ayvalık’a yerleştirilmesiyle başlıyor. Bu dönemde devlet tarafından, geçimlerini temin etmek için muhacir hakkı diye adlandırılan zeytinlikler ailemize verilmiştir. Coşkun Zeytincilik de daha beşikten başlayan, atadan, dededen gelen tecrübe ve uzmanlıkla doğmuştur.

Haberin Devamı

Peki, Coşkun Zeytincilik’in kuruluşu nasıl oldu?

Ailenin bu tecrübe ve uzmanlığıyla 2007 yılına kadar toptan olarak ticaretini yaptığı zeytinciliği, aile büyüğü olan Coşkun Kocataş ileri bir aşamaya taşıdı, aynı isimle markamızı tescil ettirdi. Böylece, sadece toptan satış yapmaktan hem toptan hem de perakende satışa geçiş yaptık; perakende satış mağazalarımız kuruldu. Bugün geldiğimiz noktada, sürekli yenilenen hijyen şartlarına uygun üretim tesisimizden zeytinin/zeytinyağının en sağlıklı ve en doğalını müşterilerimizin sofralarına sunuyoruz.

Bereketli topraklar

Siz kaçıncı kuşaksınız?

Dördüncü kuşak olarak işimize devam etmekteyiz.

Ayvalık, dünyanın en kaliteli zeytinlerinin yetiştiği bölgelerden bir tanesi. Bu kalitenin sebebi toprak mı, hava mı, su mu, nedir?

Aslında hepsi. Ayvalık, toprak yapısı ve Kaz Dağları’ndan aldığı değerli oksijen ve minerallerle beslenen, toprağında badem özü bulunan önemli bir coğrafi özelliğe sahip. Toprağın kaliteli şekilde beslenebiliyor olması zeytinlerin yapısında en etkileyici özelliğidir.

Ürünlerinizin satışını nerede gerçekleştiriyorsunuz?

Ürünlerimiz, Ayvalık merkezdeki ve Cunda Adası’ndaki mağazalarımızda sıcak satış ve internet üzerinden online olarak satılıyor. Türkiye’nin her yerine kargoyla gönderim yapıyoruz.

Haberin Devamı

‘Soğuk sıkım yağı seçin’

Zeytin ve zeytinyağı alırken pek çok farklı seçenek karşımıza çıkıyor. En sağlıklı seçenekler hangileri?

Zeytinyağı alınırken en çok dikkat edilmesi gereken şey, firmanın zeytini nerede ürettiği. Biz, butik işletme niteliğindeki üreticilerin tercih edilmesini öneririz. Zeytinyağının soğuk sıkım olması en önemli noktadır çünkü sıcak üretimlerde değerli mineral ve vitaminlerini kaybetmektedir. Tercih her zaman soğuk sıkım taş baskı zeytinyağı olmalıdır.

Kozmetik alanında da ürünleriniz var. Zeytinyağını kozmetik olarak işlerken doğallığını kaybetmiyor mu?

Zeytinyağı sağlık için ne kadar değerliyse cildimize de bir o kadar faydası var. Ürünlerimizin içerisinde bulunan zeytinyağları, özel olarak üretilmiş, kalite seviyesi en yüksek derecede değerlere sahiptir. İşleme sırasında da hiçbir kalite değerini kaybetmemektir. Cilt bakımı ve saç bakımında da yapılan testler sonucunda son derece faydalı olduğunu defalarca ispatlanmıştır.

Yazarlar