EgeABD’ye ilk adım atıldı

ABD’ye ilk adım atıldı

22.09.2024 - 00:45 | Son Güncellenme:

RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı’na düzenlenen ziyaret organizasyonu kapsamında Los Angeles’a giden İZTO heyeti, bölgede temaslarda bulundu, iş birliklerinin gelişmesi için ilk adımı attı.

ABD’ye ilk adım atıldı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleyen, Meclis Üyeleri Lütfi Kılıç, Mehmet Yavuz Alkan ve Metin Akçay, 75. Plastik Grubu Meslek Komitesi Başkanı Haşim Uygun ve Komite Üyesi Mehmet Nuri Ertaş ile 67. İnşaat Yapım ve Onarım Grubu Meslek Komitesi Üyesi Caner Tan’ın da aralarında bulunduğu 26 kişilik İzmir Ticaret Odası heyeti, ABD’de ilk olarak T.C. Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ve Los Angeles Ticaret Ataşesi Ali Said Dolu’yu ziyaret etti. Ziyarette, ABD’li firmaların temiz enerji sektörüne yönelik ürün ve hizmet tedariğinde ilgisinin, Uzakdoğu’dan Türkiye’ye kaydığı vurgulandı. Bu kapsamda İzmirli üreticilerin Kaliforniya pazarına girebilmeleri için Ticaret Ataşeliğinin her türlü desteği sağlayacağı ifade edildi. Organizasyonun ikinci gününde “RE+ Anaheim Temiz Enerji Fuarı” nı ziyaret eden heyet, dünya genelinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde en önemli enerji kuruluşları olan “Solar Energy Industries Association” ve “Smart Electric Power Alliance” yöneticileri ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

ABD’ye ilk adım atıldı

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “1300’ün üzerinde firmanın stant açtığı, dünyanın dört bir yanından 70 binin üzerinde profesyonelin ziyaret ettiği bu etkinlikte İzmir’i temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ABD Ticaret Müsteşarlığı iş birliğiyle yaptığımız bu pilot organizasyonu, önümüzdeki dönemde farklı sektörlerden farklı fuarlara yönelik gerçekleştirerek üyelerimizin yeni pazarlara açılmalarına katkı sağlamayı planlıyoruz” dedi. Nuray Eyigele İşleyen ise, “ABD’de görüştüğümüz firmaların temsilcilerini Mayıs ayında kentimizde düzenlenecek Wenergy İzmir Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na davet ettik” diye konuştu.