DünyaZelenskiy cephe hattında

Zelenskiy cephe hattında

23.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dün Rusya sınır bölgesindeki Sumi oblastını ziyaret etti. Zelenskiy, 6 Ağustos’ta Kursk bölgesine başlatılan sınır ötesi operasyondan bu yana ilk kez bölgeyi ziyaret ederek komutanlarla görüştü.

Zelenskiy cephe hattında

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk bölgesindeki başka bir yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiğini ve Ukraynalılarla takas etmeyi umduğu daha fazla Rus savaş esirinin yakalandığını belirtti. Buna Ukrayna’nın “değişim fonu” olarak adlandırdı.

Haberin Devamı

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Ukrayna sınırında yer alan Belgorod, Bryansk ve Kursk bölgelerinin valileriyle video konferans yöntemiyle bir araya geldi. Bölgelerdeki son duruma ilişkin bilgi alan Putin, “Düşman, (Ukrayna) gece saatlerinde Kursk nükleer santraline saldırı girişiminde bulundu. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’na bilgi verildi, durumu değerlendirmek üzere uzman göndereceklerini belirttiler” ifadelerini kullandı. Bryansk Valisi Aleksandr Bogomaz ise görüşmede, Ukrayna sabotaj ve keşif grubunun bölgeye sızma girişiminin engellendiğini açıkladı.