Dünya‘Washington’ın köle çocuğu vardı’ iddiası

‘Washington’ın köle çocuğu vardı’ iddiası

09.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD'nin ilk başkanı ve kurularından olan George Washington'un köle bir kadından gizli oğlu olduğu iddia edildi.

‘Washington’ın köle çocuğu vardı’ iddiası

The New Yorker dergisi, bu iddiayla ilgili soruşturmanın haberini yayımladı. Habere göre, George Washington'ın 1784 ile 1785 arasındaki bir tarihte kardeşi Augustine'in dul eşi Hannah Washington'ın kölesi olan Venus'ten bir çocuğu dünyaya geldi. Bu çocuğun adının "West Ford" olduğu iddia edilirken, Ford'un torunu Linda Allen Hollis (70), The New Yorker'a verdiği röportajda, "Washington, büyük dedem West Ford'un gerçek babasıydı" dedi.Hollis kanıtlara ek olarak, Washington ailesinin Ford'a hayatı boyunca ekstra iyilikler yaptığını ifade etti.

Haberin Devamı

Hannah Washington öldüğünde, 35 kölesinden açıkça bahsedilen tek kişi olan West Ford'a 21 yaşındayken yasal özgürlük verilmişti.

Hannah Washington'un oğlu Bushrod Washington'ın da Ford'a 160 dönümlük bir arazi bıraktığı ve bunun o dönemde beyaz bir aileden bir Afrikalı - Amerikalıya alışılmadık bir hediye olduğu belirtildi. Bu araziyi satarak ABD'nin en eski "özgürlüğe kavuşan köleler için kurulan yerleşimlerden" olan Gum Springs'i kuran Ford'un, kasabanın adını George Washington'ın atlarına su verdiği yerde bulunan bir pınar ve ağaca ithafen koyması da dikkat çekiyor. Ancak, tarihçiler iddiayla
ilgili kanıt bulunmadığını söyledi.