DünyaUkrayna'dan sıcak görüntü! Cepheye gidecek siviller böyle eğitiliyor

Ukrayna'dan sıcak görüntü! Cepheye gidecek siviller böyle eğitiliyor

11.03.2022 - 14:45 | Son Güncellenme:

Ukrayna, 24 Şubat’tan beri Rusya'nın saldırılarını püskürmeye çalışıyor. Ukrayna'da sivil halk, Rusya'nın saldırılarına karşı ülkelerini savunmak için silah eğitimi alıyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları 16. gününde devam ederken, Rus ordusu başta Ukrayna'nın başkenti Kiev olmak üzere birçok noktayı vuruyor. Ukrayna ordusu da tüm imkanlarıyla başkent ve diğer kentleri savunuyor. Ülke genelinde siviller, Rusya'nın saldırılarına karşı ülkelerini savunmak için silah eğitimi alıyor.

Haberin Devamı

Lviv’de teorik silah eğitimi alan siviller, ardından uygulamalı eğitime katılarak çatışmalara giriyor. Kentte bulunan bir atış poligonunda kadın, erkek her yaştan kişilere dağıtılan silahların kullanımı konusunda eğitimler veriliyor. Yakın çatışma eğitimi alan siviller, el bombasının nasıl atılacağından silahların sökülüp takılmasına, nişan almaya kadar birçok konuda eğitim görüyor.

Ukraynadan sıcak görüntü Cepheye gidecek siviller böyle eğitiliyor

"BİR NUMARALI DÜŞMANIMIZ RUSYA"

Sivillere askeri eğitim veren Andrey, "Bütün her şey kontrol ediliyor. Biz poligona da gidiyoruz askerlerle. Otomatik silahların toplanmasını gösteremiyoruz, çünkü elimizde otomatik silah yok. İnsanlara silahların nasıl kullanılacağını anlatabiliyoruz. Askerlerle poligonda defalarca atış yaptık” ifadelerini kullandı.
Eğitim alan Andrei adlı sivil ise, “Düşman geldi. Ülkemiz için şehirlerimiz için savaşmalıyız. Benim amacım devleti düşmanlardan korumak. Rusya artık bizim için dost değil. Bir numaralı düşmanımız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ukraynadan sıcak görüntü Cepheye gidecek siviller böyle eğitiliyor

"TOPRAKLARIMIZA MAYIN DÖŞEYECEĞİZ"

Ukrayna topraklarının bir kısmına mayın döşeneceğini belirten Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, Rus ekonomisinin içinde bulunduğu vahim duruma da değinerek, “Dördüncü olarak ekonomi konusu. Savaş ülkenin durumunu etkiliyor. Bu sene hasat daha az olacak. Çünkü topraklarımızı sadece düşmandan korumak değil, topraklarımıza mayın da döşemek zorundayız. Savaştan sonra yıkılan her şeyi hızlıca yerine koyacağız. Beşincisi, uluslararası yaptırımlar Rusya’nın ekonomisini vuruyor. Ruslar arasında savaş taraftarlarının olmaması için ordumuz her şeyi yapıyor. Durumu gerçekçilik penceresinden değerlendirmeliyiz. Zafere yaklaşıyoruz. Hayatta kalmaya çalışmak yerine yeni hayat koşullarına alışmalıyız. Dünyanın farklı yerlerinde birçok örneği var bunun. Biz de Avrupa ve dünya için yeni bir örneğiz. Direnmeye devam, zafere ilerlemeye devam, yaşasın Ukrayna” dedi.

HARKOV'DAKİ RUS SALDIRILARI BÜYÜK YIKIMA YOL AÇTI

Savaşın başından bu yana Ukrayna’nın kuzeydoğusundaki Harkov’da düzenlenen saldırılar büyük bir yıkıma yol açtı. Yerleşim bölgelerindeki binalar kullanılamaz hale gelirken, park halindeki araçlar küle döndü. Sivil yerleşimlerin hedef alındığı saldırılarda bugüne kadar onlarca kişi de hayatını kaybetti.