DünyaUkrayna’dan Moskova’ya İHA yağmuru

Ukrayna’dan Moskova’ya İHA yağmuru

11.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ukrayna’nın Rusya’ya yönelik karşı saldırıları sürerken, dün Rus başkentinin yer aldığı Moskova bölgesine gerçekleştirdiği insansız hava aracı (İHA) saldırısında bir kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna’dan Moskova’ya İHA yağmuru

Kiev yönetiminin gerçekleştirdiği en büyük İHA saldırısı olarak nitelenen olayda 4 kişinin de yaralandığı açıklanırken, Moskova’da bu tip bir saldırıda ilk kez can kaybı yaşandığı vurgulandı. 144 Ukrayna İHA’sı, Moskova’nın yanı sıra 8 bölgeyi daha hedef aldı, bu nedenle başkentteki 4 havalimanının üçü 6 saatten fazla kapalı kaldı. Rusya’nın ise gece boyunca Ukrayna’ya 46 İHA ile saldırdığı ve bunlardan 38’inin imha edildiği açıklandı.

Haberin Devamı

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin doğu Ukrayna’daki Krasnohorivka kasabasını ve Donetsk bölgesindeki üç köyü ele geçirdiğini duyurdu. Rusya’nın böylelikle stratejik Pokrovsk kenti çevresindeki kontrolünü genişlettiği belirtildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bölgedeki Rus ilerleyişinin ardından müttefiklere acil yardım çağrısında bulundu.

İran’a yaptırımlar yolda

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya’ya balistik füzeler gönderen İran’ın yeni yaptırımlara maruz kalacağını açıkladı. Rusya’nın İran’dan aldığı füzeleri muhtemelen haftalar içinde Ukrayna’ya karşı kullanacağını söyleyen Blinken, “Bu ve Rusya ile İran arasındaki artan iş birliği, Avrupa güvenliğini tehdit ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Ukrayna’dan Moskova’ya İHA yağmuru

‘Putin, Türkiye’nin önerisini kabul etmişti’

Rusya’nın eski savunma bakanı ve şimdi Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Ukrayna’nın Kursk bölgesine yönelik 6 Ağustos’ta başlattığı saldırılar öncesinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’nin enerji ve nükleer tesislerle Karadeniz’deki ticari filolara saldırılmaması önerisini kabul ettiğini öne sürdü. “Rossiya 24” televizyonuna konuşan Şoygu, Ukrayna’nın Türkiye’nin önerdiği bu anlaşmayı reddettiğini söyledi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Şoygu’nun açıklamasını “düzelterek”, ortada net bir anlaşmanın olmadığını iddia etti.

Yazarlar