DünyaTaylor Swift Harris'e desteğini duyurdu, imza: Çocuksuz Kedili Kadın

Taylor Swift Harris'e desteğini duyurdu, imza: Çocuksuz Kedili Kadın

11.09.2024 - 12:09 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü şarkıcı Taylor Swift, ABD seçimlerinde Kamala Harris'e desteğini duyurdu. Swift'in Instagram'da 283 milyon takipçisi var ve paylaşımı yalnızca yarım saat içinde iki milyondan fazla beğeni aldı.

Taylor Swift Harrise desteğini duyurdu, imza: Çocuksuz Kedili Kadın

Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, Salı gecesi eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı ve Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump ile ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların adayı Kamala Harris'in karşı karşıya geldiği televizyondaki canlı münazara sonrasında ABD başkanlık seçimlerinde Harris için desteğini açıkladı.

Haberin Devamı

Desteğini Instagram sayfasından yaptığı paylaşımla açıklayan Swift, "(Harris'in) kararlı ve yetenekli bir lider olduğunu düşünüyorum ve kaosla değil sükunetle yönetilirsek, bu ülkede çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum" diye yazdı.

İMZA: ÇOCUKSUZ KEDİLİ KADIN

Yarım saatte iki milyondan fazla beğeni alan paylaşımda Swift, "Oyumu @kamalaharris'e veriyorum çünkü o, bir savaşçının savunması gerektiğini düşündüğüm haklar ve davalar için mücadele ediyor" diye ekledi. Dikkat çeken bir diğer detay ise, Swift'in paylaşımını 'sevgi ve umutla, Çocuksuz Kedili Kadın' ifadesiyle bitirmesi oldu.

Swift, kasım ayında yapılacak seçimlerde kilit bir demografik grup olan gençler arasında özel bir takipçi kitlesine sahip. Swift'in son turnesi 1 milyar dolar (34 milyar TL) değerini aşan bilet satışı sağladı. Gönderi yarım saat içinde 2,3 milyondan fazla beğeni aldı.

Haberin Devamı

Swift destek açıklamasını, 'Benjamin Button' isimli kedisini tutarken çekilmiş bir fotoğraf eşliğinde paylaşarak, Trump'ın başkan yardımcısı adayı JD Vance'in 'çocuksuz sefil kadınlar' ifadesine de atıfta bulundu.

JD Vance, çocuksuz kadınların ülkenin geleceğinde eşit pay sahibi olamayacağı yönündeki yorumları ile büyük bir kesimin tepkisini üzerine çekmişti. Ünlü yıldızlar da bu sözlere kayıtsız kalmamış, Vance'i kınayan açıklamalarda bulunmuştu.

Harris'in üst düzey bir kampanya yetkilisi, Swift'in bu desteğinin kampanya ile koordine edilmediğini belirtti. Harris'in başkan yardımcısı adayı Tim Walz'ın bu destekten canlı bir televizyon röportajının ortasında haberdar olduğu görüldü. Walz, "Bu çok anlamlı ve çok açıktı. İşte Amerika'da ayağa kalkmak için ihtiyacımız olan cesaret budur" ifadelerini kullandı. 

Swift, destek açıklamasının kısmen Trump'ın yapay zeka tarafından üretilen ve kendisini desteklediğini ima eden resimler yayınlamasından kaynaklandığını yazdı. Yapay zeka ile üretilen ve Swift'in bulunduğu görsellerde "Taylor, Donald Trump'a oy vermenizi istiyor" ifadeleri kullanılmıştı. Swift ise Trump'ın bu paylaşımlarına ilişkin "Bir seçmen olarak seçime dair gerçek planlarım konusunda daha da şeffaf olmam gerektiği noktasına getirdi. Araştırmamı ve seçimimi yaptım" dedi.

Haberin Devamı

Trump kampanyası, Swift'in desteğine tepki gösterdi. Sözcü Karoline Leavitt, "Bu, Demokrat Parti'nin ne yazık ki zengin elitlerin partisi haline geldiğinin bir başka kanıtı. Amerika'da Trump'ı destekleyen çok sayıda Swift destekçisi var" dedi.

Swift'in desteği sürpriz olarak karşılanmadı. Swift 2020'de Başkan Joe Biden'ı desteklemiş ve Harris'in o zamanki Başkan Yardımcısı Mike Pence'e karşı yaptığı münazarada onu alkışlamıştı. Ayrıca Trump'ı açıkça eleştirerek, 'beyaz üstünlüğü ve ırkçılığın ateşini' körüklediğini söylemişti.