DünyaSuikasttan sonra Hamaney'den ilk açıklama, Müslümanlara çağrı: Kuduz köpek ders çıkarmadı!

Suikasttan sonra Hamaney'den ilk açıklama, Müslümanlara çağrı: Kuduz köpek ders çıkarmadı!

28.09.2024 - 15:04 | Son Güncellenme:

İran'ın dini lideri Hamaney Hizbullah liderini hedef alan ölümcül saldırının ardından ilk açıklamasını yaptı. Konuşmasında İsrail'den 'kuduz köpek' olarak bahseden İran'ın dini lideri Müslümanlara da çağrıda bulundu.

Suikasttan sonra Hamaneyden ilk açıklama, Müslümanlara çağrı: Kuduz köpek ders çıkarmadı

İran lideri Ali Hamaney, İsrail'in Lübnan'da düzenlediği ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hayatını kaybettiği kanlı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Haberin Devamı

'KUDUZ KÖPEK'

Suikasttan sonra Hamaneyden ilk açıklama, Müslümanlara çağrı: Kuduz köpek ders çıkarmadı

Konuşmasında, İsrail'den 'kuduz köpek' olarak bahseden İran'ın dini lideri, "İsrail'in Gazze'deki bir yıllık savaşından ders çıkarmadığını" söyledi ve Tel Aviv yönetiminin "Kadınların, çocukların ve sivillerin topluca öldürülmesinin direniş örgütünün güçlü yapısına etki edemeyeceğini ve onu yok edemeyeceğini anlayamadığını" vurguladı.

Hamaney, "Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu destekliyor. Bu bölgenin geleceğini, Hizbullah liderliğindeki direniş güçleri belirleyecek. Allah'ın izniyle Lübnan, düşmanı pişman edecek" dedi.

İsrail'in Gazze'de uyguladığı 'aynı aptalca politikayı Lübnan'da denediğini' kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyonist suçlular, Hizbullah'ın güçlü yapısına önemli bir zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmeliler. Lübnan'da savunmasız insanların öldürülmesi, siyonist kuduz köpeğin vahşetini bir kez daha herkese gösterdi. Gaspçı rejimin liderlerinin dar görüşlülüğünü ve aptalca politikasını da kanıtladı.Bölgenin tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında ve onu desteklemekte. Bu bölgenin kaderi direniş güçleri tarafından belirlenecek ve onların başında Hizbullah var."

MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Hamaney konuşmasında yanı sıra Müslümanlara da çağrı yaptı. "Tüm Müslümanların, kaynaklarıyla Lübnan halkı ve Hizbullah'ın yanında gururla durması, gaspçı, zalim ve kötü rejime karşı koymada ona yardım etmesi zorunludur" ifadelerini kullanan İran'ın dini lideri, konuşmasında Nasrallah'tan söz etmedi. İsrail ordusu geçtiğimiz saatlerde resmi olarak Nasrallah'ı öldürdüklerini duyurmuştu, Hizbullah yaptığı son açıklamada bu haberi doğruladı.