Dünyaİran'da intikam manşetleri! 'İsrail'de korkunun hayaleti, Tel Aviv'den kaçış'

İran'da intikam manşetleri! 'İsrail'de korkunun hayaleti, Tel Aviv'den kaçış'

04.08.2024 - 15:03 | Son Güncellenme:

Orta Doğu'da zirveye çıkan gerilimi manşetten veren İran gazeteleri, İsrail'in yaklaşan intikamı beklerken paniğe kapıldığını yazdı.

İranda intikam manşetleri İsrailde korkunun hayaleti, Tel Avivden kaçış

İsrail'e kısa süre içinde saldırması beklenen İran'da bugünkü gazetelerin manşetleri, beklendiği gibi Orta Doğu'da fay hatlarını yerinden oynatan suikast dizisi ve yüksek tansiyon. Rejimin haber ajansı IRNA tarafından yayımlanan İran gazetesi 'Amerikan medyası Mossad'ın terörist koludur' manşetiyle okurlarının karşısına çıktı, Devrim Muhafızları'nın suikasta dair yaptığı açıklamayla New York Times gazetesini yalanladığını vurguladı.

Haberin Devamı

YANIT AĞIR OLACAK

New York Times gazetesi, Hamas lideri İsmail Haniye'nin kaldığı odaya yerleştirilen bombanın infilak ettirilerek suikastın gerçekleştiğini yazdı. Devrim Muhafızları ise İsrail'in 7 kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle söz konusu odayı vurduğunu duyurdu. Gazetenin ilk sayfasındaki bir diğer haber 'Tahran'ın Tel Aviv'e yanıtı ağır olacak' başlığıyla sunuldu, ABD'li yetkililerin 13 Nisan'daki tarihi saldırıdan daha büyük ve karmaşık bir cevap beklediği kaydedildi.

KORKUNUN HAYALETİ

Yine IRNA haber ajansı tarafından İngilizce yayımlanan İran Daily gazetesi, 'İsrail'de korkunun hayaleti' manşetini attı. Haberin spotunda "İran Netanyahu'nun sahasında oyun oynamayacak" denildi.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun gazetesi Civan, manşetinde 'Washington'ın Tel Aviv'in arkasındaki güçsüz askeri düzeni' başlığını seçti. ABD'nin Orta Doğu'ya askeri teçhizatını gönderdiğini aktaran gazete, ancak Washington'da Tel Aviv'i desteklemenin yeterli zamanı ve sonuçları konusunda şüpheler olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

İranda intikam manşetleri İsrailde korkunun hayaleti, Tel Avivden kaçış

İSRAİL'İ DERİN KORKU SARDI 

Rejimin İngilizce gazetesi Tehran Times ilk sayfasında 'Haniye suikastına misilleme belirirken İsraillileri derin korku sardı' başlığını tercih etti, İran'ın 13 Nisan'daki ilk saldırısının Orta Doğu jeopolitiğini değiştirdiğini savundu.

KARMAŞIK VE ÇETİN İNTİKAM 

Muhafazakar Kayhan gazetesi İsrail hedeflerinin daha geniş ve daha derin şekilde vurulacağını bildiren bir habere yer verdi, İsrail'in yaklaşan intikamı beklerken paniğe kapıldığını belirtti. Gazetenin manşetinde 'Bu kez İran'ın İsrail'e karşı intikamı daha karmaşık ve çetin olacak' denildi, Batılı yetkililer ve medyanın tahminleri aktarıldı.

Bir diğer muhafazakar gazete Risalet 'Direnişin kükremesi kanın intikamıdır' manşetini attı.

İran haber ajansı IRIB tarafından yayımlanan Cam-ı Cem gazetesi 'Tel Aviv'den kaçış' başlığını seçti.

Yazarlar