DünyaHusiler: Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduk

Husiler: Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduk

29.09.2024 - 10:26 | Son Güncellenme:

Yemen'deki İran destekli Husiler, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Amerika Birleşik Devletleri'nden dönüşü sırasında, Tel Aviv’in güneydoğusundaki Ben Gurion Havalimanı'nı balistik füzeyle vurduklarını duyurdu.

Husiler:  Ben Gurion Havalimanını balistik füzeyle vurduk

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı açıklamada, "(Husilerin kontrolündeki) Yemen silahlı kuvvetlerine bağlı füze birliği, Tel Aviv'deki Yafa Havalimanını (Ben Gurion) Filistin 2 tipi balistik füzeyle vurdu." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Seri, saldırının İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantılarından sonra New York'tan gelişinin ardından" gerçekleştiğini belirtti.

GERİLİMİ ARTIRMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ

Seri, İsrail’in işlediği suçlara karşılık olarak "daha fazla misillemede bulunmaya" ve Gazze ile Lübnan'ı savunmak adına "gerektiğinde gerilimi artırmaktan çekinmeyeceklerini" ifade etti.

Husiler:  Ben Gurion Havalimanını balistik füzeyle vurduk

İSRAİL: FÜZE ENGELLENDİ

İsrail ordusundan daha önce yapılan açıklamada, Yemen'den ülkenin ortasına doğru fırlatılan bir füzenin engellendiği ve Tel Aviv'de sirenlerin çalındığını belirterek, bunun İsrailliler arasında paniğe yol açtığı duyurulmuştu.

NASRALLAH'IN ÖLDÜRÜLMESİ

Yemen'de İran destekli Husiler, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin, İsrail'in yok oluşunu hazırlayacağını belirtti. Husilerin Yüksek Siyasi Konseyinden Nasrallah'ın İsrail'in dün Beyrut'a düzenlediği saldırılarda öldürülmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Nasrallah'ın ölüm haberinin büyük bir üzüntüyle karşılandığı ifade edilen açıklamada, "Yapılan fedakarlıklar ne kadar büyük olursa olsun Nasrallah'ın ölümü, fedakarlık ateşini daha fazla körükleyecek ve kaçınılmaz son, zafer ve İsrail'in yok oluşu olacak." ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, Nasrallah'ın ailesine, Hizbullah'a ve Lübnan halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

3 GÜN YAS İLANI

Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi el-Meşat ise yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın öldürülmesi nedeniyle Husilerin kontrolündeki bölgelerde 3 gün yas ilan edilmesi ve bayrakların yarıya indirilmesi talimatı verdiğini duyurdu. Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Nasrallah'ın ölümü nedeniyle Hizbullah, Lübnan halkı, direniş ekseni liderleri ve İslam ümmetine başsağlığı dileğinde bulundu. Açıklamada, Hizbullah'ın, Nasrallah'ın liderliği döneminde daha güçlü ve kuvvetli hale geldiği ve atılım gerçekleştirdiği kaydedildi.