DünyaSamoa’nın olimpiyat boks antrenörü kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Samoa’nın olimpiyat boks antrenörü kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

28.07.2024 - 10:46 | Son Güncellenme:

Paris Olimpiyatları'nda en üst sıradaki erkek ağır sıklet boksörünün takım menajeri, Saint-Denis'teki Olimpiyat Köyü'nde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Samoa’nın olimpiyat boks antrenörü kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 33. Olimpiyat Oyunları'nda ilk madalyalar sahiplerini bulurken, Olimpiyat Köyü'nde sarsıcı bir gelişme yaşandı. Okyanusya bölgesel olimpiyat ulusal komitelerinin Samoa üyesi adına yaptığı açıklamaya göre, Samoa’nın olimpiyat boks antrenörü Lionel Fatu Elika, Olimpiyat Köyü'nde cuma sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), kalp krizi geçiren Fatu Elika'nın doğal nedenlerle yaşamını yitirdiğini açıkladı. 

IOC'dan cumartesi günü yapılan açıklama ile “Samoa NOC'nin tamamına, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dilekleri" iletildi.

Fatu Elika, Samoa'nın güçlü bir madalya adayı olan boksörü Ato Plodzicki-Faoagali'ye eşlik etmek üzere Olimpiyatlar'a katılmıştı.

Plodzicki-Faoagali, cumartesi günü Instagram'da yaptığı paylaşımda, takım lideri için "Hiçbir kelime hislerimi ifade edemez ama huzur içinde yat koç Lionel," diye yazdı ve onu “usta” olarak nitelendirdi.

Plodzicki-Faoagali, pazar günü 92 kiloluk yarışmasında bir Belçikalı rakibe karşı 16. tur maçında karşı karşıya gelecek. 25 yaşındaki Avustralya doğumlu boksör, ikinci Yaz Oyunları'nda yarışıyor.

Haberin Devamı

Samoa Olimpiyat Komitesi başkanı Pauga Talalelei Pauga, "Lionel, Samoa'nın en iyi boks antrenörlerinden biriydi ve Olimpiyat idealine inanan büyük bir insandı," dedi.

Paris organizasyon komitesi, "Samoa delegasyonunun bir üyesinin ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendik. Düşüncelerimiz ailesi, sevdikleri ve delegasyonu ile birlikte," ifadelerini kullandı.

Samoa, Güney Pasifik Okyanusu'nda, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın kuzeydoğusunda yer alan bir adalar topluluğu ve hiçbir ülke ile kara sınırı bulunmuyor.

Yazarlar