Dünya'Sahte doktor' hayattan kopardı! 'YouTube videosu' ile ameliyat skandalı, kayıplara karıştı

'Sahte doktor' hayattan kopardı! 'YouTube videosu' ile ameliyat skandalı, kayıplara karıştı

09.09.2024 - 12:27 | Son Güncellenme:

YouTube'dan izlediği videoyla safra kesesi ameliyatı gerçekleştirmeye kalkışan 'sahte doktor' 15 yaşındaki çocuğun ölümüne yol açtı, kan donduran olay sonrası ise kayıplara karıştı.

Sahte doktor hayattan kopardı YouTube videosu ile ameliyat skandalı, kayıplara karıştı

Hindistan'ın Bihar eyaletinde kan donduran bir olay kayıtlara geçti. Buna göre, YouTube'dan video izledikten sonra safra kesesi ameliyatı yaptığı ileri sürülen doktorun 15 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

KAN DONDURAN OLAYI AİLESİ ANLATTI

Ailesi çocuğun, şiddetli kusma ve karın ağrısı semptomlarıyla Saran'daki Ganpati Hastanesi'ne kaldırdığını ve doktor tarafından 'YouTube videosu' yardımıyla ameliyat edildiğini anlattı.

Yerel medyanın bildirdiği üzere, aile ayrıca 'doktorun' ameliyatı kendi rızaları olmadan gerçekleştirdiğini söyledi. Hindistan basınına göre ailesi, “Onu hastaneye yatırdık ve kusması kısa süre sonra durdu. Ancak Doktor Ajit Kumar Puri ameliyat olması gerektiğini söyledi. YouTube'daki videoları izleyerek ameliyatı gerçekleştirdi. Oğlum daha sonra öldü” dedi.

DOKTOR KAÇTI

Ameliyat sırasında kalbi duran çocuğun ambulansla başka hastaneye götürüldüğü sırada hayatını kaybettiğini söyleyen ailesi, evlatlarının ölümüne 'sahte doktorun' yol açtığını aktardı. Ameliyatı gerçekleştiren 'doktorun' ise kaçak olduğu gelen bilgiler arasında. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.