DünyaSøren Kierkegaard kimdir?

Søren Kierkegaard kimdir?

05.05.2013 - 02:06 | Son Güncellenme:

Søren Kierkegaard, 5 Mayıs 1813 Kopenhag doğumlu Danimarka'lı din bilgini ve filozoftur. 200 ncü doğumgünü.

Søren Kierkegaard kimdir

Soren Kierkegaard

Søren Kierkegaard, Soren Aabye Kierkegaard,1813 Kopenhag doğumlu Danimarka'lı din bilgini ve filozof. Google filozofun 200ncü doğumgününü bir Doodle ile kutladı.

Søren Kierkegaard, 1813 doğumlu ünlü filozof. 2013 yılında 200ncü doğumgünü kutlanıyor. Google ünlü felsefeci Soren Kierkegaard'ın 200ncü doğumgünü anısına bir Doodle hazırladı. Søren Kierkegaard, Hegel'in onjektif felseesini kabul etmeyerek, kendi felsefesini inanç ve bilgi, düşünce ve gerçek üzerine kurmuştur. Dini bireyselciliğin dünya edebiyatında ileri gelen temsilcisi olmuştur.

Google ünlü felsefeci Soren Kierkegaard'ın 200ncü doğumgünü anısına bir Doodle hazırladı.

Google ünlü felsefeci Soren Kierkegaard'ın 200ncü doğumgünü anısına bir Doodle hazırladı.

Søren Kierkegaard kimdir


YAŞAMI

Kierkegaard dindar babasının etkisiyle din eğitimi alarak ve katı bir dini atmosfer içinde yetişti.Tüm yaşamında bu çocukluğun etkisi görülür.Kendisi de dinsel düşünceleri olan birisi olmakla birlikte sürekli din adamlarıyla, kurumlarıyla ve düşünceleriyle çatışma halinde oldu. Mevcut Hıristiyanlığın yozlaşmış olduğunu ileri sürdü ve Hıristiyan inancinin tamamen yenilenmesine yönelik eleştiriler geliştirdi. Kierkegaard, din ve tanrıyı tamamen bireysel bir konu olarak değerlendirdi. Bu yönde giderek sistematik felsefenin bireyi gözardı eden bütüncüllüğünü de reddetti. Felsefesinde bireyi merkeze aldı.

FELSEFESİ

Kierkegaard, din ve tanrıyı tamamen bireysel bir konu olarak değerlendirmiş; Hegel'in onjektif felseesini kabul etmeyerek, kendi felsefesini inanç ve bilgi, düşünce ve gerçek üzerine kurmuştur. Varoluş terimini modern anlamda kullanan ilk filozoftur

ESERLERİ

On Begrebet Ironi, (İroni Kavramı Hakkında), 1841 Enter-Eller, (Ya Böyle - Ya Öyle), 1843 Frygt og Baeven, (Korku ve Titreme), 1843 Stadier Paa Livets Vej, (Hayat Yolunda Konaklar), 1845