DünyaRusya'dan İsrail'e uyarı: Aklınızdan bile geçirmeyin!

Rusya'dan İsrail'e uyarı: Aklınızdan bile geçirmeyin!

18.10.2024 - 09:36 | Son Güncellenme:

Savaşta sıcak saatler sürerken Rusya, İsrail'e "İran'ın nükleer tesislerine saldırmayı aklınızdan bile geçirmeyin" uyarısı yaptı.

Rusyadan İsraile uyarı: Aklınızdan bile geçirmeyin

İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim 2023'te başlayan işgaline karşı çıkan ülkeler arasında olan Rusya'dan İsrail'e net bir uyarı geldi. İsrail, savaş süresince Rusya'nın deniz üssünün bulunduğu Suriye'nin sahil kenti Tartus'u savaş uçaklarıyla vurmuş, Rusya'dan sert tepki almıştı. İrana'ın 1 Ekim'de İsrail'e yönelik füze saldırıların ardından gözler İran ve İsrail arasındaki sıcak gelişmelere çevirilirken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, İsrail'e "İsrail'i İran'ın nükleer tesislerine olası bir saldırı ihtimali düşünmesi konusunda tekrar tekrar uyardık ve uyarmaya devam ediyoruz" dedi ve ekledi:"Bu feci bir gelişme olur ve bölgede nükleer güvenliği güvence altına alan mevcut prensipleri reddetme anlamına gelir." İsrail ve Batılı ülkeler uzun süredir İran'ın sivil nükleer programı altında nükleer bomba geliştirdiğinden korkuyor. İran ise bu iddiaları yıllardır reddetmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL ABD'YE NE DEDİ?

İsrail Başbakanı Binjamin Netanyahu'nun ofisi, Salı günü yayınladığı bir mesajda İsrail'in İran konusunda Amerika Birleşik Devletleri'ni (ABD) dinleyeceğini söyledi. TASS haber ajansının geçtiğini nota göre Netahyahu'nun mesajında İsrail'in ABD yönetimine İsrail'in olası bir saldırıyı İran'daki nükleer hedeflere değil askeri hedeflere yönelik düzenleyeceğini ilettiği de belirtildi.

RUSYA-İRAN İLİŞKİLERİ

Rusya devlet medyasına göre bölgedeki gerilim yükselirken Moskova, İran ile düzenli iletişimini sürdürüyor. Ukrayna savaşı başladığından beri İran ile ilişkilerini geliştiren Rusya, Tahran yönetimiyle büyük bir işbirliği anlaşmasının da eşiğinde.