Dünya Putin'in ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı! '120 yıl önce cephedeydi'

Putin'in ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı! '120 yıl önce cephedeydi'

24.09.2022 - 07:04 | Son Güncellenme:

Rus lider Vladimir Putin, iktidara geldiği günden bu yana gizemli yaşamıyla gündemden hiç düşmüyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından hakkındaki iddialar iyice tavan yapmış durumda. Son günlerde ortaya çıkan 3 fotoğrafla ilgili söylenenler ise akıllara durgunluk verecek cinsten.

Putinin ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı 120 yıl önce cephedeydi

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Sovyetler Birliği’nin dağılmasının yarattığı kaos ortamında, 2000’li yılların başında Rusya’da iktidarı ele alan ve o günden bu güne kadar ülkeyi yönetmeye devam eden Vladimir Putin’in özel hayatıyla ilgili iddialar komplo teorilerinin ardı arkası kesilmiyor. Yakın zamana kadar her hafta farklı bir hastalığa yakalandığı ve özel hayatına ilişkin söylentiler haberlere konu olan Rus lider, şimdi de duyanları şaşkına çeviren bir komplo teorisinin başrol oyuncusu oldu.

Haberin Devamı

ÖLÜMSÜZ OLDUĞUNA İNANIYORLAR

Ekim ayında 70 yaşına girmeye hazırlanan Putin’in çeşitli hastalıklardan muzdarip olduğunu iddia eden haberlerin bazıları Moskova'dan yapılan açıklamalarla yalanlanmış ve Rus liderin sağlığının yerinde olduğu vurgulanmıştı. Bazı komplo teorisyenleri de basın karşısında kimi zaman judo yaparken kimi zaman da üstü çıplak şekilde ata binerken pozlar vermeyi seven Putin’in ölümsüz olduğunu, her iki dünya savaşında da Rusya için savaştığını, hatta Bolşevik Devrimi'nde görev aldığını belirtiyor.

Putinin ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı 120 yıl önce cephedeydi

Vladimir Putin’in ölümsüz olduğunu öne süren komplo teorisyenleri, onun binlerce yıldır gezegende yaşadığına ve efsanevi bir canlı olduğuna inanıyor. Bu tezi savunanlar, sosyal medyada bir süredir dolaşımda olan 1920 ve 1941 yılına ait iki fotoğrafla da görüşlerini temellendiriyor. Fotoğraftaki askerler ise Rusya Devlet Başkanı’na olan benzerlikleriyle dikkat çekiyor. Putin'in ölümsüz olduğuna yönelik iddialar 2015 yılında da gündeme gelmiş ve bu dönemde bazı kişiler Rusya'nın gizli bir zaman makinesine sahip olabileceğini savunmuştu.

Haberin Devamı

'DRAKULA' OLDUĞUNU DÜŞÜNEN BİLE VAR

1920 ve 1941 yılında çekilen fotoğrafların nerede ve kim tarafından çekildiği ise bilinmiyor. Ancak birçok kişi bu dönemlerin dünya genelinde kaosun hakim olduğu yıllar olduğunu belirterek, Putin'in de bundan etkilenmiş olabileceğini savunuyor.

Putinin ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı 120 yıl önce cephedeydi

Komplo teorilerini daha geriye götürenler de var. Onlar ise 19'uncu yüzyılda yaşamış Yunan General Valtinos ile Putin arasında olan benzerliğe dikkat çekiyor. Daha ilginç bir görüşe göre ise Vladimir Putin, aslında 1431'de doğan ve 'Drakula' olarak dünyaya nam salan 'Kazıklı Voyvoda'nın ta kendisi.

'İNSANLIĞI UYARMAK İÇİN GEÇMİŞTEN GELMİŞTİ'

Hakkında zaman yolcusu olduğu yönünde komplo teorileri ortaya atılan tek kişi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin değil. Geçtiğimiz aylarda, iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı "İklim için Okul Grevi" sloganıyla İsveç’te eylemlere başlayan ve protestolarıyla kısa sürede gündeme oturan Greta Thumberg hakkında ortaya atılan bir komplo teorisine göre Greta, dünyayı kurtarmak için gelecekten gelen bir zaman yolcusu.

Tartışmaya sebep olan şey, 120 yıl önce çekilmiş eski bir fotoğrafın tekrar gündeme gelmesi. Kimliği belirsiz 3 çocuk işçinin yer aldığı fotoğraf adeta sosyal medyada komplo teorilerini alevlendirmişti.
1898 yılında Eric Hegg tarafından Kanada’daki bir altın madeninde çekilen fotoğraftaki küçük kızın Greta Thunberg’e olan benzerliği, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından "Greta dünyayı iklim değişikliğine karşı uyarmakla görevli bir zaman yolcusu" şeklinde yorumlanmış ve tartışmalara sebep olmuştu.

Putinin ortalığı karıştıran 3 fotoğrafı 120 yıl önce cephedeydi

Haberin Devamı

Konuyla ilgili Twitter'da yorum yapan bir kullanıcı, “Ben komplo teorilerine inanan bir insan değilim ama fotoğrafa baktığımda emin olduğum şey Greta’nın geçmişten geldiği” ifadelerini kullandı. Bir başka kullanıcı ise, “Az önce Greta’nın bir zaman yolcusu olduğu hakkında konuşan insanlar gördüm. Bu benim yeni favori komplo teorim" şeklinde yorum yaptı.

2019 yılından bu yana dönem dönem ortaya çıkan ve tekrar gündeme gelen fotoğraf, ABD'deki Seattle merkezli Washington Üniversitesi’nin arşivinde bulunuyor. Üniversite yetkilileri, fotoğrafın ortaya çıktığı günden bu yana fotoğrafı almak isteyen birçok kişi olduğunu belirtti. Üniversitede arşiv görevlisi olan Lisa Oberg, fotoğrafın büyük ilgi gördüğünü ifade ederek şöyle konuştu:

"Sadece bu fotoğraf hakkında konuşmak için 15 ila 20 farklı istek aldık. Fotoğrafı satın almak isteyen birçok kişi var ve bunun için yapılan astronomik teklifler şaşkınlık verici."