DünyaPutin'den büyük sürpriz! ABD seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı

Putin'den büyük sürpriz! ABD seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı

05.09.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

ABD'nin Rus devlet medyasına yaptırım açıklanmasından saatler sonra konuşan Rusya lideri, destek verdiği ismin gülümsemesine övgüler dizdi. Putin, Ukrayna ile 2022'de İstanbul'da varılan anlaşma şartlarında masaya oturabileceklerini de ekledi.

Putinden büyük sürpriz ABD seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı

Rusya'nın doğusundaki Vladivostok kentinde konuşan Vladimir Putin, Ukrayna'da devam eden işgalden ABD seçimlerine kadar birçok mesaj verdi.

Haberin Devamı

Moskova'nın halihazırdaki en büyük hedefinin Donbas bölgesinin ele geçirilmesi olduğunu belirten Rusya lideri, Kursk bölgesine giren Ukrayna birliklerinin ise günbegün geri püskürtüldüğünü söyledi.

Ukrayna Ağustos ayının başında herkesi şaşkına çevirerek Rusya'nın batısındaki Kursk'a sınır ötesi bir saldırı başlattı ve bir aydır askerler Rus topraklarında. Sürpriz saldırı, Rusya'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez yabancı bir ordu tarafından istila edilmesi anlamına geliyor.

Kiev yönetimiyle masaya oturmaya hazır olduğunu kaydeden Rus lider Putin, müzakerecilerin 2022 yılında İstanbul'da kabul ettiği anlaşmanın temel alınmasını şart koştu.

AFP, Moskova'nın daha önce Ukrayna'nın Kursk saldırısının müzakereleri imkansız hale getirdiğini söylediğini hatırlatıyor.

Haberin Devamı

GÜLÜŞÜNE ÖVGÜLER DİZDİ

Putin'in ABD'de Kasım ayında gerçekleşecek seçimlerde ise Kamala Harris'i desteklediğini ilan etti. Rusya liderinin ABD'nin bir önceki başkanı Donald Trump'a sempati beslediği biliniyor. Trump ise defalarca Putin'le çok iyi anlaştığını dile getirdi, hatta Rus liderin kendisini övmesinden hoşlandığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, yeni açıklamasında Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris'in gülümsemesine övgüler dizdi, "Bulaşıcı bir biçimde gülüyor" deyip Joe Biden'ın yerine geçmeye çalışan kadın aday için her şeyin yolunda göründüğü yorumunu yaptı.

Putinden büyük sürpriz ABD seçimlerinde desteklediği adayı açıkladı

KİNAYELİ YANIT: HAYATTA ÜÇ ŞEY KESİN...

Putin'in açıklamaları, ABD'nin Rus devlet medyasına yaptırım ilan etmesinden saatler sonra geldi. Washington, Çarşamba günü devlet kanalı Russia Today’in genel yayın yönetmeninin de aralarında olduğu 10 kişiye Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle yaptırım açıkladı.

ABD, Russia Today'in başındaki ünlü propagandist Margarita Simonyan ve kanalla bağlantılı diğer kişilerin, kamuoyu görüşünü değiştirmek ve Kremlin yanlısı mesajları yaymak amacıyla üstü örtülü şekilde sosyal medya fenomenleriyle çalıştığını belirtiyor.

Russia Today ise yaptırım adımına kinayeli bir dille yanıt verdi, "Hayatta üç şey kesin: Ölüm, vergiler ve RT’nin ABD seçimlerine müdahalesi" dedi.

Haberin Devamı

Moskova geçtiğimiz yıllarda defalarca ABD seçimlerine müdahale etmediğini savundu.

ABD istihbarat camiasının değerlendirmesi, Moskova’nın 2016 ve 2020’de de Joe Biden karşısında kaybettiği başkanlık seçimlerinde Donald Trump’ın kazanmasına yardım ettiği yönündeydi.