DünyaPutin, Aliyev ile görüştü

Putin, Aliyev ile görüştü

20.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile başkent Bakü’de bir araya geldi. Görüşmede ulaşım stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularının yanı sıra, Azerbaycan-Ermenistan barış sürecinin de altı çizildi.

Putin, Aliyev ile görüştü

Aliyev, “Hem siyasi hem de ekonomik alanda olumlu dinamikler ve iyi rakamlar görüyoruz. Tabi hem enerji hem de ulaştırma alanında iş birliği yapıyoruz. İnsani ilişkilere ve diğer birçok alandaki iş birliklerine de önem veriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Katkı vermekten mutlu oluruz’

Putin ise iki ülke arasındaki iktisadi ve ticari ilişkilerin başarılı bir şekilde geliştiğini belirterek, “Önceki görüşmemizde, yıllık ticaret hacmimizin 4 milyar dolardan biraz fazla olduğunu belirtmiştiniz. Bu iyi bir rakam, ancak bizim imkanlarımızın potansiyeline tam olarak uygun değil. Sadece enerji, sanayi, ulaşım, lojistik ve hafif sanayi ile sınırlı değil” dedi. Putin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşması konusuna da değinerek, “Bir barış anlaşmasının imzalanmasına katkı sağlamaktan mutluluk duyarız” dedi, Azerbaycan ziyareti sonrasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile de görüşeceğini belirtti.