Dünya Ölü amcasını kredi çekmeye götürmüştü! Sessizliğini bozdu, kendini böyle savundu

Ölü amcasını kredi çekmeye götürmüştü! Sessizliğini bozdu, kendini böyle savundu

07.05.2024 - 15:14 | Son Güncellenme:

Bankadan kredi çekmek için ölü amcasını bankaya götüren kadın, cesede imza attırmaya çalıştı. Olayın videosu ortaya çıkınca, yaşananlar dünya basınında ses getirdi. Olayın yankıları sürerken, verdiği röportajla sessizliğini bozan kadın gözyaşlarıyla kendini savundu.

215 milyon nüfuslu Brezilya'da yaşanan akılalmaz olayda, bir kadın amcası olduğunu iddia ettiği kişiyle bankaya girerek 3 bin 400 dolarlık bir kredi çekmek istemişti.

Haberin Devamı

Krediyi amcası adına çekmek isteyen Erika de Souza Vieira Nunez ayrıca bir süre yaşlı adam adına konuşmaya çalıştı. Fakat banka yetkilileri yaşlı adamla temasa geçmek için sayısız denemede bulundu. Tekerlekli sandalyeli adam ise bir türlü tepki vermiyordu.

O anları kameraya alan banka çalışanları, kan donduran bir keşfe imza attı. Yaşlı adamın çoktan ölmüştü, çalışanlar derhal güvenlik güçlerine haber verdi.

'RENGİ HİÇ İYİ GÖZÜKMÜYOR, HEP BÖYLE MİDİR?'

Ölü amcasını kredi çekmeye götürmüştü Sessizliğini bozdu, kendini böyle savundu

Brezilya'da büyük yankı uyandıran video görüntülerinde, hayatını kaybeden adam ve genç kadının kredi için imza atmaya çalışması yer aldı. Söz konusu kadın, ölü amcasının ellerinden tutarak imza atmaya çalıştı. Bir banka çalışanı ise o anlarda "Rengi hiç iyi gözükmüyor, o hep böyle midir?" diye sordu, kadın "Evet hep böyledir, çok konuşmaz" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri adamın çoktan öldüğünü doğruladı ve hızla Nunes'i gözaltına aldı. Yaşlı adamın bir süre önce yaşamını yitirdiği ve 68 yaşında olduğu açıklanırken kesin ölüm sebebi için otopsi yapılacağı belirtildi. Yetkililer yanı sıra kadın ile yaşlı adam arasında akrabalık bağı olup olmadığını da araştırdıklarını kaydetti.

Skandalın ardından Nunes, hapishaneden tahliye edildikten sonra yapılan röportajda sessizliği bozdu. 42 yaşındaki Nunes, hapishaneden çıkışından bu yana verdiği ilk röportajda gözyaşlarına boğuldu ve 'canavar olmadığını' vurguladı.

Nunes, serbest bırakılmadan önce 16 gün hapiste kaldı. Şimdi, dolandırıcılık yoluyla hırsızlığa teşebbüs etmekle suçlanıyor.

'BEN CANAVAR DEĞİLİM'

Polis ayrıca kasıtsız adam öldürme olayıyla ilgili ayrı bir soruşturma başlattığını da duyurdu. Pazar günü anne, hapishaneden çıkışından bu yana ilk röportajını verirken kontrolsüz şekilde ağladı.

Şöyle konuştu: 

"Ailemden uzakta geçirdiğim günler korkunçtu, çok zordu. Amcamın öldüğünü bilmiyordum. İnsanların söyledikleri saçma. Ben insanların bahsettiği kişi değilim, canavar değilim."

Nunes, yaşlı adamın öldüğünü, bir ambulans görevlisi ölümünü doğruladığında öğrendiğini iddia etti. Yerel bir televizyona verdiği demeçte, amcasını krediyi imzalamak için bankaya götürdüğü 16 Nisan öğleden sonrasına dair bulanık anıları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Nunes, "O gün aldığım ve ara sıra kullandığım hapların etkisi miydi bilmiyorum. Tedavi gördüğüm sırada uyku hapı kullanıyordum ve almam gerekenden fazlasını aldım" dedi.

Brezilyalı kadın yanı sıra amcasının krediyi, paylaştıkları evin tadilatını finanse etmek için istediğini de ileri sürdü.
Ayrıca amcasının 'hiç geliri olmadığını' ve ailesinin 'ona her zaman yardım ettiğini' öne sürdü. Geçtiğimiz perşembe günü tahliye olduğu cezaevinin kapısında yakınları tarafından karşılandı.

Yargıç, serbest bırakılması halinde kamu düzeni açısından hiçbir risk oluşturmayacağını söyleyerek Nunes'i kefaletle serbest bıraktı.