DünyaNetanyahu'dan İran'a saldırı açıklaması: Saldırı kesin ve güçlüydü

Netanyahu'dan İran'a saldırı açıklaması: Saldırı kesin ve güçlüydü

27.10.2024 - 17:16 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in "Tahran'ın hava savunma kabiliyetlerini ve füze üretim tesislerini" hedef alan hava saldırısının, "kesin ve güçlü" olduğunu ve amacına ulaştığını savundu. Saldırıyla ilgili olarak İran lideri Hamaney'den ilk açıklama da geldi.

Netanyahudan İrana saldırı açıklaması: Saldırı kesin ve güçlüydü

Başbakan Netanyahu, katıldığı bir törende yaptığı konuşmada, İsrail ordusunun dün İran'daki askeri noktalara düzenlediği hava saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "İran saldırısına karşılık vereceğimize söz verdik ve cumartesi günü saldırdık. İran'daki saldırı kesin ve güçlüydü, tüm hedeflerine ulaştı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İran'ın İsrail'e 1 Ekim'de düzenlediği füze saldırılarının başarısızlıkla sonuçlandığı iddia eden Netanyahu, "İsrail Hava Kuvvetleri, İran'a saldırdı ve İran'ın savunma kabiliyetlerini ve füze üretim (tesislerini) vurdu." dedi. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bugün, İsrail'in ülkesine saldırısına "tedbir ve zekayla karşılık vereceklerini" ifade etti.

HAMANEY MİSİLLEME ÇAĞRISINDA BULUNMADI

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in saldırısının ne abartılması ne de küçümsenmesi gerektiğini söylerken misilleme çağrısında bulunmadı. İran lideri Hamaney, başkent Tahran'daki konutunda düzenlenen bir toplantıda konuştu. İsrail'in İran'a saldırısına ilişkin Hamaney, "İki gece önce bir hata yaptılar elbette abartıyorlar. Bunu büyütmek yanlış ancak küçültmek de yanlış." dedi.

Haberin Devamı

Hamaney, "Siyonist rejimin İran'a karşı hesap hatası var. Bu bozulmalı. İran'ın gücünü, kabiliyetini ve iradesini hala tam olarak anlayamadılar. Bunu onlara anlatmamız lazım." ifadelerini kullandı. Yetkililerin bu konuda en iyi yöntemi uygulaması gerektiğini belirten Hamaney, İsrail'in önceki saldırılarında olduğu gibi bu kez doğrudan misilleme çağrısında bulunmadı.

Netanyahudan İrana saldırı açıklaması: Saldırı kesin ve güçlüydü

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan hükümetinin internet yasaklarının bir kısmını kaldırma konusundaki çalışmalarına işaret eden Hamaney, "Siber alana ilişkin karar vericiler ve karar alıcılar toplumun psikolojik güvenliği konusuna da dikkat etmeli. Ülkenin yetkilileri halkın psikolojik güvenliğini sağlamalı." değerlendirmesinde bulundu.

İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRISI

İsrail, İran'ın 1 Ekim'deki füze saldırılarına "misilleme" olarak 26 Ekim'de İran'daki askeri hedeflere saldırı düzenlediğini ve saldırının "başarıyla" tamamladığını açıklamıştı. İran, Tahran ve ülkenin batısındaki Huzistan ve İlam eyaletlerinde bazı askeri noktaların hedef alındığını ve hava savunma sistemlerinin saldırılara "başarıyla" karşı koyduğunu ancak bazı noktalarda "sınırlı hasar" meydana geldiğini duyurmuştu. İran ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise saldırılarda 4 askerin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Yazarlar