DünyaMeta'dan Malezya Başbakanı'na Instagram ve Facebook özrü

Meta'dan Malezya Başbakanı'na Instagram ve Facebook özrü

06.08.2024 - 12:06 | Son Güncellenme:

Başbakan Enver İbrahim'in Hamas lideri Haniye suikastı için paylaştığı mesajları silen teknoloji devi, günler sonra özür dileyip geri adım attı.

Türkiye'de kapalı olan Instagram'ın sahibi Meta şirketi, Güney Asya ülkesi Malezya'da da gündemin ilk sırasında. Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramasının ardından Facebook ve Instagram hesaplarından mesajlar paylaştı. Mesajlardan birinde, İbrahim'in bir Hamas yetkilisine telefonda başsağlığı dileklerini ilettiği video da vardı.

Haberin Devamı

Instagram ve Facebook'un sahibi Meta, Malezya Başbakanı'nın mesajlarını sildi. Instagram'daki bir notta, Enver İbrahim'in mesajlarının 'tehlikeli kişi ve kuruluşlarla' ilişkili olduğu kaydedildi.

Metadan Malezya Başbakanına Instagram ve Facebook özrü

Instagram ve Facebook'taki Haniye mesajlarının kaldırılması, Malezya'da fırtına kopmasına neden oldu. Kuala Lumpur yönetimi ABD'li teknoloji devinden açıklama ve özür talep etti, Enver İbrahim ise Meta'yı korkaklıkla suçladı.

MESAJLAR GERİ YÜKLENDİ

Meta bugün Başbakan İbrahim'den özür diledi, mesajları sosyal medya hesaplarına geri yükledi.

AFP haber ajansına bir açıklama gönderen şirket, mesajların operasyonel bir hata nedeniyle kaldırıldığını savundu.

Metadan Malezya Başbakanına Instagram ve Facebook özrü

Melazya Başbakanı İbrahim, Tahran'da yaşamını yitiren İsmail Haniye ile son olarak Mayıs ayında Katar'ın başkenti Doha'da görüşmüştü.

Haberin Devamı

İsrail, Orta Doğu'daki fay hatlarını yerinden oynatan suikastı henüz resmi olarak üstlenmiş değil. İran ise, İsrail'e mutlaka misillemede bulunacağını söylüyor.

İsmail Haniye, İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin töreni için Tahran'daydı. Başkentin kuzeyinde Devrim Muhafızları Ordusu'na ait bir binada kalırken İsrail tarafından hedef alındı. Tahran yönetimi, kısa menzilli bir füzeyle Haniye'nin hedef alındığını açıkladı.