DünyaYeraltı füze şehri ortaya çıktı, 275 saniyelik şok video! Haniye suikastında yeni detay

Yeraltı füze şehri ortaya çıktı, 275 saniyelik şok video! Haniye suikastında yeni detay

16.08.2024 - 12:51 | Son Güncellenme:

Türk-Filistin bayraklarının yer aldığı bir atkıyla TBMM kürsüsüne çıkan Filistin lideri Abbas'ın mesajları dünyada yankı buldu. Doha'da gerçekleşen ateşkes görüşmeleriyle ilgili peş peşe açıklama yapıldı. Öte yandan Haniye’nin oğlu, babasının kaldığı odayı vuran füzenin cep telefonu sinyaliyle yönlendirildiğini söyledi.

Gazze Şeridi'ndeki savaşın 316'ıncı gününe girildi. İran ve müttefiklerinin misillemesi merak ediliyor.

HİZBULLAH, İSRAİL'İN KUZEYİNDEKİ ASKERİ HEDEFLERİ VURDU

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki "Raviye" kışlasındaki 188. Zırhlı Tugayları'na ait karargahın kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alındığı ve karargahtaki asker ve subaylar arasında yaralananlar olduğu bilgisi geçildi.

Bir diğer açıklamada, işgal altındaki Golan Tepelerinde bulunan Ez-Zağura'da İsrail ordusuna ait topçu mevzilerinin füzelerle, aynı şekilde kuzeydeki El-Mıtılli bölgesinde de İsrail askerlerinin kullandığı bir binanın uygun silahlarla hedef alındığı ifade edildi.

Hizbullah daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten beri Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında öldürülen Hizbullah mensubu sayısının 412'ye yükseldiği bildirilmişti.

MAGHAZİ MÜLTECİ KAMPI'NA SALDIRI

İsrail ordusu Gazze'nin orta kesiminde yer alan Maghazi Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi. Saldırı sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi.

ABD İRAN'I İZLEMEYE DEVAM EDİYOR

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Orta Doğu'da artan gerilime işaret ederek, "İran'ın olası saldırı planlarını izlemeye devam ediyoruz." dedi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, Austin ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın telefonda görüştüğü bildirildi.

Görüşmede, Austin ve Gallant'ın Orta Doğu'da artan gerilime ilişkin fikir alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, ABD'li Bakan'ın "İran'ın olası saldırı planlarını izlemeye devam ediyoruz. İsrail'i ve kendi personelimizi korumak için bölgede iyi bir şekilde konuşlandık." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Tarafların ayrıca, Gazze'de ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konularını da ele aldığı belirtildi.

Haberin Devamı
GAZZE'DE İLK ÇOCUK FELCİ VAKASI

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının doğrulandığı belirtildi.

Gazze'nin güneyindeki Deyr el-Belah bölgesinde henüz aşı olmamış 10 aylık bir bebekte çocuk felci virüsünün tespit edildiği aktarıldı.

HANİYE SUİKASTINDA YENİ DETAY! OĞLU AÇIKLADI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin oğlu Abdusselam Haniye, babasının İran’ın başkenti Tahran'da uğradığı suikastta kullanılan güdümlü füzenin cep telefonu sinyallerinin izlenmesiyle yönlendirildiğini ifade etti.

Al Arabiya’da yayımlanan habere göre, suikasta dair açıklamalarda bulunan Haniye, babasının ölümüne neden olan güdümlü füzenin telefon sinyaliyle yönlendirildiğini söyledi.

Haniye, babasının ölümüne herhangi bir bomba düzeneğinin neden olmadığını düşündüğünü ifade ederek "Korumalar ve diğer danışmanlar babamın odasından sadece birkaç metre uzakta oturuyorlardı, dolayısıyla bir bomba olsaydı tüm binanın patlayacağı açıktı. Odada bomba olduğu yönündeki söylentilerin tamamen asılsız olduğunu düşünüyorum." dedi.

Hamas liderinin kaldığı odanın füzeyle hedef alınmasına dair ise Heniyye, şunları kaydetti:

“Güdümlü füze, olaydan önceki gece babamın odasında ve başının yakınında bulunan cep telefonunun izlenmesiyle yönlendiriliyordu. Babam resmi bir törene cep telefonuyla katıldı ve bu nedenle bu operasyon çok karmaşık olmadı.

Babamla o gün defalarca telefon görüşmesi yaptık. Şehit olduğu gece saat 22.15'e kadar telefonunu aktif olarak kullandığını düşünüyorum."

'ABD İSRAİL'İN SUÇ ORTAĞIDIR'

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri, ABD'yi Gazze'de ateşkes görüşmelerinde arabulucu değil, İsrail'e savaş silahları sağlayan bir "suç ortağı" kabul ettiklerini söyledi.

Bakıri, X sosyal medya platformundan paylaştığı mesajında, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdi.

İsrail'in Gazze'deki saldırılarının durdurulmasına yönelik Doha'da yapılan görüşmelerin gidişatı konusunda Katarlı Bakan ile görüş alışverişinde bulunduğunu aktaran Bakıri, "ABD ile İsrail'in müzakere masasındaki aldatma ve sahtekarlık girişimlerine dikkat çektiğini" ifade etti.

Bakıri, ABD'yi Gazze'de ateşkes görüşmelerinde arabulucu değil, İsrail'e savaş silahları sağlayan bir suç ortağı kabul ettiklerini belirterek, Tel Aviv'i Gazze'deki saldırılarını durdurmaya zorlayacak şekilde tüm imkanların kullanılması gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı
İRAN VE KATAR ATEŞKESİ GÖRÜŞTÜ

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Doha’da yapılan ateşkes müzakerelerinin ardından İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile telefonda görüştü.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Al Sani ile Bakıri, özellikle Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki saldırıları sona erdirmek için ortak arabuluculuk çabalarına ilişkin son gelişmeleri ele aldı.

Al Sani, görüşmede Katar’ın bölgesel, uluslararası güvenlik ve istikrarı sağlamayı amaçlayan tüm çabaları destekleme taahhüdünü yineledi.

Bakıri ile Al Sani’nin bölgede gerginliğin azaltılması gerektiğini vurguladıkları ifade edildi.

İki Bakan, Doha’daki ateşkes görüşmelerinin dün başlamasından bu yana ikinci kez telefonda görüştü.

Bakıri, dünkü görüşmede İsrail'in Gazze'de işlediği soykırım suçlarının durdurulması için diplomatik girişimler dahil olmak üzere ortak çabalara devam edilmesinin önemini vurgulamıştı.