DünyaSavaşta son dakika... El Mevasi'de katliam! İsrail hava saldırısında can kaybı artıyor

Savaşta son dakika... El Mevasi'de katliam! İsrail hava saldırısında can kaybı artıyor

13.07.2024 - 11:29 | Son Güncellenme:

İsrail'in Han Yunus'un batısında "güvenli olduğunu" iddia ettiği El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda 90 kişi hayatını kaybetti. El Mevasi ile ilgili peş peşe açıklamalar geldi.

Savaşta son dakika... El Mevaside katliam İsrail hava saldırısında can kaybı artıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ni işgal ettiği savaşta 282'inci güne girildi, Türkiye'nin sürpriz NATO hamlesi Orta Doğu'da dengeleri değiştirdi.

KATAR'DAN AÇIKLAMA

Katar, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve "güvenli bölge" olarak açıklanan Han Yunus kentinin El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıyı kınadı.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "şok edici ve vahşi katliamın, Filistin halkına ve tüm insanlığa karşı devam eden işgal suçları serisinin yeni bir halkası" olduğu ifade edildi.

Açıklamada, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü savaş kapsamında işlediği menfur suçların, bu saldırıların biran evvel durdurulması için harekete geçilmesi ve Filistin halkına koruma sağlanması gerekliliğini bir kez daha kanıtladığı kaydedildi.

İsrail'in, Filistinlilerin kanını hiçe sayması, uluslararası hukukun garanti altına aldığı Filistin haklarını gasp etmesi ve emrivaki politikasını dayatmasının iki devletli çözümü hayata geçirmeyi hedefleyen uluslararası çabaları baltalayacağı aktarıldı.

HAMAS'TAN NETANYAHU'YA YANIT

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya, İsrail'in El Mevasi'ye yönelik saldırısında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif'in hedef alındığı iddiasına ilişkin Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuştu. El-Hayya, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısında Deif'e yönelik suikast girişimini duyurarak "sahte bir zafer" ilan etmek istediğini söyledi. İsrail'in Deif'i hedef aldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan el-Hayya, "Muhammed Deif'in kanı, en küçük Filistinli çocuğun kanından daha değerli değil. Yine de Netanyahu'ya şunu söylüyoruz, 'Başarısız oldun.' Muhammed Deif şimdi seni dinliyor ve senin yalan, boş ifadelerinle alay ediyor" dedi.

El-Hayya, "Netanyahu'nun sunduğu şartlar, onun bir anlaşma istemediğinin, İsrailli rehineleri istemediğinin ve bölgedeki bu savaşı durdurmak istemediğinin açık kanıtıdır" dedi.