DünyaSavaşta son dakika... Pentagon'da ABD ve İsrailli bakanlar buluştu! 'Bölgesel savaş olabilir'

Savaşta son dakika... Pentagon'da ABD ve İsrailli bakanlar buluştu! 'Bölgesel savaş olabilir'

25.06.2024 - 14:55 | Son Güncellenme:

Pentagon'da ABD ve İsrail savunma bakanları buluştu. ABD Savunma Bakanı, "Bölgesel savaş olabilir" dedi.

Gazze Şeridi'nden Lübnan, Yemen, Irak, Suriye, Ürdün gibi birçok ülkeye sıçrayan gerilim ve çatışmalara dair bütün gelişmeleri canlı blog sayfasına taşıyoruz.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISINDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Beyt Lahiya kentinde bir evi bombaladığı belirtildi. İsrail'in saldırısı sonucu en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan haberde, enkaza dönüşen evde aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 12 kişinin de yaralandığı kaydedildi. İsrail ordusunun Gazze'nin birçok bölgesinde saldırılarını sürdürdüğüne işaret edilen haberde, saldırılarda kuzeydeki Gazze ile güneydeki Refah kentinde birçok evin yerle bir olduğu vurgulandı.

İSRAİL'DEN LÜBNAN'IN ŞEBA BELDESİNE SALDIRI

İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyinde Şeba beldesindeki bir binaya hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonrası çıkan yangına sivil savunma ekipleri müdahale etti.


GUTERRES: NÜFUSUN 4'TE BİRİ YERİNDEN EDİLDİ

Guterres, New York'ta BM'nin Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) teşkilatının düzenlediği İnsani Yardım Haftası çerçevesinde yaptığı konuşmada, Gazze başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki sorunlara değinerek destek istedi. BM Genel Sekreteri, "İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarının yalnızca 8 ayda 36 binden fazla insanın hayatına mal olduğu bildirildi. Nüfusun dörtte üçünden fazlası defalarca kaçmak zorunda kaldı ve insani yardıma erişimin önündeki ciddi engeller insanları açlığın eşiğine getirdi." dedi.

"Uluslararası düzene, gezegenimize ve insanlığa karşı çok büyük zorlukların olduğu bir dönemle karşı karşıyayız." diyen Guterres, 1949 Cenevre Sözleşmesinin 75. yıl dönümünün kutlandığı günlerde çatışmalar, savaş kurallarının hiçe sayılması ve kontrolden çıkan iklim krizinin insanlık için hala "korkunç acılar" oluşturduğuna vurgu yaptı. Antonio Guterres, konuşmasında ayrıca Sudan'da bir yılı aşkın süredir devam eden "acımasız çatışmalar, sivillere yönelik gelişigüzel saldırılar, tecavüz, işkence ve etnik kökenli şiddetin" dünyanın en büyük "yerinden edilme krizine" sebep olduğuna değindi. Guterres, "Haiti'den Ukrayna'ya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden Myanmar'a ve ötesine kadar sivillerin benzer acıları yaşadığını görüyoruz. Bunların çoğunda sorumluluğu üstlenen yok." diye konuştu.

Haberin Devamı